Het weer: Droog en vrij zonnig

|   Laatste wijziging

Mimosastraat
Foto: Peter Denekamp

Maandag gaat het kurkdroge lenteweer in Zwolle vrolijk door. In de blauwe lucht drijven op grote hoogte velden witte sluierbewolking over. Daar maalt niemand om want de wolken doen weinig af aan het zonnige karakter van het weer. Vanwege de aanwezige sluierwolken moet je dit weertype officieel ‘vrij zonnig’ noemen, dus dat doen we hierbij.

Door een matig windje, kracht 3 uit het noorden tot noordoosten, dat wat langer over de koele Noordzee heeft gestreken, wordt het minder warm dan op zondag. De Zwolse stadsweerstations meldden ‘s middags ruim 24 graden. Maandag begint met ongeveer 8 graden, het verwachte middagmaximum is 19 graden.

Een omvangrijk hogedrukgebied ligt stationair bij Ierland en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze omgeving. Ook in de nieuwe week is de kans op neerslag vrijwel nul.

Het hogedrukgebied kan niet verhinderen dat soms wolken over Zwolle schuiven. In de nanacht naar dinsdag en dinsdag overdag gebeurt dat. Lage zeewolken uit het noorden zijn het dit keer. Deze kunnen de zon behoorlijk afschermen. De wind komt waarschijnlijk pal uit het noorden, met een maximumtemperatuur van ongeveer 18 graden tot gevolg. Dinsdag is de koelste dag van de week.

Woensdag waait de wind meer uit het oosten volgens de huidige berekeningen. Het kwik boekt winst: 25 graden in de middag. Dit is tijdelijk want zoals de weerkaarten er nu bij liggen, zoekt de wind de noordhoek weer op en houdt daar tot het weekend stand. De temperatuur in Zwolle stijgt waarschijnlijk niet boven de 20 graden uit.

Foto 1
Mimosastraat - Foto: Peter Denekamp
Mimosastraat
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)