Het weer: Bewolkt begin, later meer zon

Herfterlaan
Foto: Hans Smit

Donderdagochtend hangt er bewolking boven de stad. De zon komt daar aanvankelijk moeizaam doorheen. Uit de wolken valt geen regen en dat maakt het de tiende droge dag op rij in Zwolle.

Boven een groot deel van de Noordzee ligt een hardnekkig wolkentapijt. In de nacht is dit afgezakt naar onze regio. Eenmaal boven land is de bewolking overdag niet bestand tegen de krachtige straling van de zon. De meeste weermodellen laten de bewolking al in de ochtend oplossen boven Zwolle. Maar sommige menen dat het pas in de loop van de middag gebeurt. Dan laat de junizon langer op zich wachten.

De wind is noordelijk, kracht 3, een matig briesje. Op wolkenhoogte komt de wind ook uit het noorden, met medeneming van de Noordzeebewolking. De temperatuur stijgt minder hoog dan de 23 graden die woensdagmiddag op veel plekken in Zwolle werd gemeten. Donderdag ligt de middagtemperatuur tussen de 17 en 20 graden, afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn.

Een omvangrijk hogedrukgebied met het centrum bij Schotland verplaatst zich weinig. Daardoor hebben regengebieden in onze omgeving geen schijn van kans. Plenty droge dagen liggen nog in het verschiet.

De wind zoekt de oost- tot noordoosthoek op en minder wolken drijven hierheen. In het weekend en ook de dagen erna schijnt de zon vaak en uitbundig. Het kwik klimt ‘s middags in Zwolle naar zo’n 23 graden.

Foto 1
Herfterlaan - Foto: Hans Smit
Herfterlaan
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)