Albert en Adelheid Scholten uit Assendorp zijn (bijna) 60 jaar getrouwd

Foto van auteur

Albert (88) en Adelheid (85) Scholten zijn overmorgen 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Albert (88) en Adelheid (85) Scholten zijn overmorgen zestig jaar getrouwd. Wethouder Michiel van Willigen ging vrijdag bij het echtpaar op bezoek om ze alvast persoonlijk te feliciteren.

Albert is in 1934 onder de rook van de Peperbus geboren en Adelheid Weinans vier jaar laten in het Drentse Nieuweroord. Tijdens een carnavalsfeest in 1962 hebben ze elkaar ontmoet in Sassendonk. Op 4 juni 1963 is het stel getrouwd in Zwolle. Albert en Adelheid hebben drie dochters, een zoon en zeven kleinkinderen. 

Adelheid werkte van 1955 tot 1961 als verpleegster in het ziekenhuis in Groningen. Daarna heeft ze gewerkt als verpleegkundige in ziekenhuis De Weezenlanden. Albert kwam als dienstplichtige bij de marine en vertrok in 1953 naar Nederlands-Indië. Na zijn diensttijd heeft hij de groentezaak op de Assendorperstraat van zijn ouders overgenomen. De groentewinkel heeft na enkele jaren plaats gemaakt voor een groothandel in ijs, Okay IJs.

Albert is jarenlang voorzitter geweest van de gymnastiekvereniging Vlug & Lenig. Adelheid is tientallen jaren vrijwilligster geweest bij de Zonnebloem Dieze-oost. Samen hebben ze veel betekend voor de padvinderij bij de Jan Lijdinggroep Zwolle. Ook is Adelheid al ruim twintig jaar medeorganisator van de sjoelclub in Assendorp-Pierik. Daar zet ze nog steeds iedere dinsdag alles klaar voor de sjoelavond. Daarnaast is ze gek op bloemschikken, ze maakt nog steeds kerststukjes voor de buurt en vrienden. 

Albert heeft zich na zijn pensionering ingezet voor de Vereniging Oud-Militairen Indiëgangers. Hij was daar bestuurslid en jarenlang voorzitter. Hij heeft meegewerkt aan het Indië-monument in Park Eekwijk en het oorlogsmonument aan de Pilotenlaan.

Het echtpaar woont nog steeds in de voormalige groentezaak aan de Assendorperstraat.

Foto's 3
Albert (88) en Adelheid (85) Scholten zijn overmorgen 60 jaar getrouwd. - Foto: Peter Denekamp
Albert (88) en Adelheid (85) Scholten zijn overmorgen 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp
Wethouder Michiel van Willigen ging bij het echtpaar op bezoek om ze alvast te feliciteren. - Foto: Peter Denekamp
Wethouder Michiel van Willigen ging bij het echtpaar op bezoek om ze alvast te feliciteren.
Foto: Peter Denekamp
Het echtpaar woont al vele decennia in de Assendorperstraat. - Foto: Peter Denekamp
Het echtpaar woont al vele decennia in de Assendorperstraat.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)