Het weer: Zomers warm, ’s morgens kleine kans op een bui

Foto van auteur

Katerveerdijk
Foto: Hans Smit

Dinsdag is het zomers warm in Zwolle. ’s Morgens staat al gauw 20 graden op de stadsthermometers en in de middag ongeveer 26 graden. Iets lager dan de 28 graden die maandagmiddag werd gemeten.

Dinsdagochtend trekken buien met onweer van zuidwest naar noordoost over Duitsland. Er is kans dat Zwolle hier wat van mee krijgt. In de loop van de middag zou dit ook kunnen gebeuren. De kans lijkt groter dat onze omgeving gespaard blijft.

De buien hangen samen met passerende fronten. Die slepen bewolking mee, de zon wordt meer gehinderd door wolken dan op maandag. Maar met 26 zomerse graden op de thermometer is er geen reden tot klagen. En in de loop van de middag krijgt de zon vanuit het westen alle ruimte.

De wind zit in de westhoek en is matig, kracht 3. ’s Avonds verdwijnt de wind en tevens de wolken. Onder een heldere hemel koelt het ’s nachts af naar ongeveer 12 graden. Mist kan woensdagochtend vroeg boven de weilanden rond Zwolle ontstaan.

Woensdag gaat de wind om, hij komt dan uit het noordoosten. Wolken en zonneschijn staan op het programma. Het is een droge dag met zomerwarmte van 25 graden of nog iets hoger.

Donderdag krijgen we mogelijk een schampschot van een buienstoring boven Duitsland. Meer bewolking verschijnt boven de stad en misschien een verdwaalde bui.

Vrijdag nadert vanuit het zuidwesten een actieve storing. Deze duwt vochtige en zeer warme lucht onze kant op. Het kwik stijgt zaterdag naar tropische hoogte. De kans op een bui neemt toe.

Foto 1
Katerveerdijk - Foto: Hans Smit
Katerveerdijk
Foto: Hans Smit