Mastreechter Staar ontmoet zaterdag het Groot Mannenkoor Zwolle in theater De Spiegel

Het Groot Mannenkoor Zwolle
Foto: Groot Mannenkoor Zwolle

In theater De Spiegel vindt zaterdag voorafgaand aan de Halve Marathon een unieke muzikale ontmoeting plaats. Het Groot Mannenkoor Zwolle ontvangt ’s middags in theater De Spiegel het beroemde Limburgse mannenkoor de Mastreechter Staar, bekend van onder andere de optredens met Andre Rieu. De inloop is vrij, er wordt geen entree geheven.

De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar werd 140 jaar geleden opgericht. Het mannenkoor verwierf in de loop van haar bestaan grote bekendheid in binnen- en buitenland. Het Groot Mannenkoor Zwolle is daarbij vergeleken nog een jonkie en ‘slechts’ 105 jaar oud. Toch zijn beide koren springlevend.

Dirigent Hennie Ramaekers maakte in de jaren tachtig al furore met de Staar. Sinds januari is hij opnieuw dirigent bij de Mastreechter Staar. Van 2013 tot 2021 was hij dirigent van het Groot Mannenkoor Zwolle, waarmee hij nog steeds een warme relatie onderhoudt. Zo verleende hij begin van dit jaar nog medewerking aan een zangclinic van het Zwolse koor, dat inmiddels onder leiding staat van dirigent Jeroen Hulshof.

Het bruisende centrum van Zwolle is op zaterdagavond 10 juni het toneel van het Halve Marathon Festival. Daaraan voorafgaand presenteren De Mastreechter Staar en het Groot Mannenkoor Zwolle zich vanaf 14.30 uur met hun mannenkoorklanken aan het Zwolse publiek. Deze verrassende ontmoeting in De Spiegel duurt ongeveer een uur.

Foto's 2
Het Groot Mannenkoor Zwolle - Foto: Groot Mannenkoor Zwolle
Het Groot Mannenkoor Zwolle
Foto: Groot Mannenkoor Zwolle
De Mastreechter Staar - Foto: Groot Mannenkoor Zwolle
De Mastreechter Staar
Foto: Groot Mannenkoor Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)