Aanhoudingseenheid valt zorgwoning van Meesterwerk binnen na online bedreigingen

|   Laatste wijziging

Direct na de aanhouding van een bewoner vertrokken de leden van de aanhoudingseenheid.
Foto: Peter Denekamp

Een aanhoudingseenheid van de politie is woensdag een zorgwoning van Meesterwerk aan de Groeneweg binnengevallen. Een bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is aangehouden vanwege bedreigingen via social media.

Omstreeks 18.30 uur vielen meerdere leden van een aanhoudingseenheid de woning binnen. Behalve met bewapening waren de agenten uitgerust met een groot schild. Korte tijd later kwam de aanhoudingseenheid uit het pand met een geboeide man. Hij werd direct door een gereedstaande politiewagen afgevoerd richting politiebureau.

“Na een melding van online bedreigingen zijn we daar binnengegaan,” zegt Linda Bouwman, woordvoerder van de politie Oost-Nederland. “In de woning is de bewoner aangehouden op verdenking van bedreiging via social media.” Rechercheurs en politieagenten doorzochten een kamer op de eerste verdieping van de zorgwoning. Daarbij is een gegevensdrager in beslag genomen.

De woning is in gebruik als een beschermde woonvorm van Meesterwerk. Volgens omwonenden is er al jaren sprake van veel overlast, drugsgebruik en prostitutie. De politie en medewerkers van Meesterwerk komen met grote regelmaat in de woning om de rust te herstellen.

Vorig jaar zomer werd een andere bewoner aangehouden door de politie. Volgens De Stentor werd de toenmalige bewoner aangehouden voor wapen- en drugsbezit. In de woning troffen agenten destijds een pijl-en-boog en een boksbeugel aan.

De woning was in het verleden een studentenwoning met de naam ‘Herenhuis Billy’. Eind 2020 verlieten studenten het huis en werd het omgebouwd tot een zorgwoning voor Meesterwerk. Omwonenden deden hun beklag omdat ze niet ingelicht waren over hun nieuwe buren. Ook de politiek roerde zich omdat er al een tekort is aan studentenwoningen. De omwonenden zijn al jaren in een juridische strijd gewikkeld met de Meesterwerk, de gemeente en de eigenaar van het pand, vastgoedondernemer Jan Tippe uit Staphorst.

Meesterwerk is gevraagd om een reactie, een medewerker liet weten geen behoefte te hebben om op de aanhouding in te gaan.

Foto's 3
Direct na de aanhouding van een bewoner vertrokken de leden van de aanhoudingseenheid. - Foto: Peter Denekamp
Direct na de aanhouding van een bewoner vertrokken de leden van de aanhoudingseenheid.
Foto: Peter Denekamp
De geboeide bewoner werd achterin een politieauto gezet en afgevoerd. - Foto: Peter Denekamp
De geboeide bewoner werd achterin een politieauto gezet en afgevoerd.
Foto: Peter Denekamp
Rechercheurs en agenten doorzochten later een kamer op de eerste verdieping van de zorgwoning. - Foto: Peter Denekamp
Rechercheurs en agenten doorzochten later een kamer op de eerste verdieping van de zorgwoning.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)