Zorgen over ombouw studentenhuis naar zorgwoning in Assendorp

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De fracties van GroenLinks en de ChristenUnie maken zich zorgen om het leefklimaat in Assendorp. Zorgorganisatie Meesterwerk heeft aan de Groeneweg een studentenhuis omgebouwd tot een zorgwoning voor begeleid wonen zonder toezicht. Dit zonder overleg met de omwonenden en de gemeente Zwolle.

Eind december vorig jaar verlieten de studenten de woning. Het studenten huis stond eerder bekend als Herenhuis Billy. Daarna volgde een grondige verbouwing van een half jaar. Het pand werd voorzien van nieuwe vloeren, binnenwanden, dak, keukens en sanitair. De nieuwe bewoners nemen vermoedelijk zeer binnenkort hun intrek.

Fractievoorzitter Patrick Pelman van GroenLinks Zwolle: “Wij zijn vanzelfsprekend voorstander dat ook mensen met een zorgvraag goed en veilig kunnen wonen, maar we vragen ons af of dit, onder andere in samenhang met de vele studentenhuizen in de wijk, niet ten koste gaat van de leefbaarheid. Daarnaast leidt het ombouwen tot zorgwoningen tot minder studentenwoningen, waar sowieso al een tekort aan is”.

GroenLinks en de ChristenUnie hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan de gemeente.

5 gedachten over “Zorgen over ombouw studentenhuis naar zorgwoning in Assendorp”

  1. Als Assendorper maak ik mij hier oprecht zorgen over. Het valt mij op dat er steeds meer Meesterwerk locaties in Assendorp verschijnen (Sallandstraat, Irisstraat,…). Dit heeft al tot behoorlijk wat overlast geleid. Geschreeuw, drankgebruik en blowen op de stoep, ruzies, noem maar op. Ik kan mij niet voorstellen dat alles volgens de regeltjes gaat.

  2. Chris, er wonen ook studenten! Die blowen, schreeuwen en gebruiken meer drank dan clienten. Of staat er een stikker met Meesterwerk op hun voorhoofd dat het Meesterwerk clienten zijn?

  3. beste meesterwerk medewerkers . de kat op het spek binden lijkt mij niet de oplossing. de studenten zijn nog op ontdekkingsreis in het leven terwijl de cliënten van meesterwerk al het nodige ontdekt hebben wat niet goed gaat . zo worden ze weer in de verleiding gelokt dit lost dus niks op. je houdt wel werk zo. Dus goede klanten binding.

Reacties zijn gesloten.