Vivente-scholen in Zwolle rennen mooi bedrag bij elkaar voor Unicef

|   Laatste wijziging

Arend Eilander, bestuurder Vivente, en leerlingen die deelnamen aan de Vivente Run.
Foto: Arjan Alderliesten

De Vivente Run in juni heeft tot nu toe ruim 27.700 euro opgehaald voor Unicef. “Ik ben ongelofelijk trots op dit prachtige resultaat!” zegt Arend Eilander, bestuurder van Vivente.

“Onze leerlingen hebben niet alleen op de dag van de Run keihard gerend voor hun stempels maar ook in de weken ervoor en erna verschrikkelijk veel werk verzet tijdens het zoeken naar sponsoren en het verzamelen van de opbrengst.” Dat dit niet vanzelf gaat bevestigt Eilander direct: “Onze grote dank aan alle ouders en verzorgers, collega’s en al die vrijwilligers die hebben geholpen om dit resultaat mogelijk te maken.”

“Ik vind het heel goed dat we zo veel geld hebben opgehaald.” Dat zegt een van de leerlingen na het horen van het voorlopige totaalbedrag. “Het was leuk om te doen voor Unicef, dus dat is ook goed.”

Niet alleen het resultaat is bewonderenswaardig, ook het feit dat de deelnemende leerlingen uit heel Zwolle komen en van alle denkbare achtergronden zijn, is iets waar Eilander trots op is. “Het is fantastisch om dat inclusieve onderwijs dat we als Vivente zo belangrijk vinden op zo’n dag te zien. Ongeacht afkomst, religie of wat dan ook: samen hebben we de schouders eronder gezet en een prachtig resultaat behaald.”

De ruim 1.250 leerlingen renden op 9 juni door het stadion van PEC Zwolle. “Een unieke locatie voor een uniek evenement, mede mogelijk gemaakt door tientallen vrijwilligers en bedrijven die zich wilden inzetten voor dit prachtige doel,” zegt Nadia Wentzel van Unicef. “Het was een unieke samenwerking tussen Vivente, Connect Logopedie, Lumen Events, PEC Zwolle en Regio Zwolle United, die samen zijn gekomen voor Unicef. Met een prachtig resultaat waar vele kinderen wereldwijd mee geholpen zijn.”

Foto 1
Arend Eilander, bestuurder Vivente, en leerlingen die deelnamen aan de Vivente Run. - Foto: Arjan Alderliesten
Arend Eilander, bestuurder Vivente, en leerlingen die deelnamen aan de Vivente Run.
Foto: Arjan Alderliesten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)