Het weer: Zonnig, winderig en gortdroog

|   Laatste wijziging

Voorsterweg
Foto: Hans Smit

Woensdag is de 23ste dag op rij in Zwolle zonder regen. De hitte wordt een beetje getemperd, maar we zomeren gortdroog door. Dinsdag bleef het kwik op de meeste plaatsen in de stad net onder de 30 graden. Woensdag gaan er een paar graden af: een maximum van 27 graden in de middag.

‘s Morgens in alle vroegte is het afgekoeld naar ongeveer 15 graden, in het buitengebied mogelijk nog enkele graden lager. De nanacht en vroege ochtend zijn gunstig om een beetje koelte je huis in te krijgen.

De zon schijnt de hele dag. In de blauwe lucht verschijnen ‘s middags stapelwolkjes, vermoedelijk meer dan in de afgelopen dagen. Ze ontstaan boven de stad of drijven hierheen uit het oosten. Daar komt ook de wind vandaan. In de ochtend zwak tot matig, windkracht 2 à 3. In de middag boven open gebied tikt hij even kracht 4 aan, een bries waar windsporters blij van worden.

Zonnig, droog en stoffig weer zit tot en met het weekend onveranderd in de weersverwachting. Eén merkbare verandering: vrijdag komt de wind uit noord tot noordwest, in plaats van oost of noordoost, zoals op woensdag en donderdag.

Vrijdag is de minst warme dag van de week, maar de verwachte middagtemperatuur in de stad is 25 graden, wat nog steeds in de categorie zomers valt. In het buitengebied blijft de temperatuur iets onder de 25 graden. Het weekend wordt weer warmer. In de nieuwe week dringt vanuit het zuidwesten warme en vochtige lucht op met daarin buienstoringen. Het is nog helemaal de vraag of Zwolle dan de volle laag krijgt.

Foto 1
Voorsterweg - Foto: Hans Smit
Voorsterweg
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)