Het weer: Koele ochtend, ’s middags warm

Dokter Stolteweg
Foto: Ank Pot

Donderdagochtend is het iets koeler in Zwolle dan de afgelopen ochtenden. We verwachten ‘s morgens vroeg een minimum van ongeveer 13 graden. Verder verschilt het weer weinig met dat van woensdag. Het is de hele dag glorieus zonnig en ’s middags ongeveer even warm als woensdag, 27 graden.

Een zomerse temperatuur bij een noordoostenwind, die ’s morgens zwak is. In de middag en begin van de avond matig, kracht 3. Minder wind dan op woensdag. Vooral ’s middags verschijnen stapelwolkjes, waar de zon achteloos langsheen schijnt. Het is droog en stoffig, regen is ver weg.

De grootschalige weersituatie verandert tot en met zondag weinig. Het hogedrukgebied bij Scandinavië dat dit standvastige zomerse weer verzorgt, verandert wel wat van vorm en plaats. Daardoor zoekt de wind vrijdag en zaterdag de noordwesthoek op. De warmte wordt ‘s middags begrensd tot ongeveer 25 graden Celsius. Dat is nog steeds zomers te noemen.

Zondag stuurt een lagedrukgebied op de oceaan bij Ierland een buienstoring Frankrijk in. Vochtige en zeer warme lucht stoomt op hierheen. Het kwik in Zwolle stijgt waarschijnlijk naar tropische hoogte. De buien komen maandag en dinsdag in onze richting. Volgens de huidige inzichten hebben we dinsdag en woensdag de grootste kans op een bui. Onweer is goed mogelijk.

Foto 1
Dokter Stolteweg - Foto: Ank Pot
Dokter Stolteweg
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)