PEC Zwolle oefent tegen Berkum op Sportpark de Vegtlust

|   Laatste wijziging

Berkum neemt officieel afscheid van clubicoon Chris van der Meulen (rechts) tijdens de oefenswedstrijd tegen PEC Zwolle.
Foto: Hans Smit

VV Berkum speelt op vrijdagavond 7 juli op Sportpark De Vegtlust een oefenwedstrijd tegen de kersverse eredivisionist PEC Zwolle. In dat duel neemt Berkum officieel afscheid van clubicoon Chris van der Meulen, die na 22 seizoenen in het eerste elftal stopt met voetballen op dit niveau. Na de wedstrijd is er feest in de sponsorruimte en het clubhuis van Berkum.

De oefenwedstrijd is de enige die PEC Zwolle in de aanloop naar het nieuwe seizoen tegen een amateurclub speelt en is dus een uitgelezen kans voor de fans om de nieuwe selectie van de Zwolse profs aan het werk te zien. Het duel is een ‘verlate editie’ van de jubileumwedstrijd van Berkum tegen PEC Zwolle, die oorspronkelijk was gepland in 2021 toen Berkum zestig jaar bestond. Door de coronaperikelen ging het duel toen niet door, maar nu wordt er alsnog gespeeld.

Beide clubs kwamen elkaar eerder tegen in 2018. PEC Zwolle, getraind door John van ’t Schip, won toen op De Vegtlust met 1-3 nadat Berkum de openingstreffer had gemaakt. Zeven jaar eerder won voorganger FC Zwolle, toen nog met Arne Slot als speler in de gelederen, met 1-2 van de Zwolse amateurs.

De oefenwedstrijd tussen VV Berkum en PEC Zwolle op Sportpark De Vegtlust aan de Boerendanserdijk in Zwolle begint op vrijdag 7 juli om 19.30 uur. Berkum-leden hebben, op vertoon van hun lidmaatschapspas, gratis toegang. Niet-leden betalen 10 euro entree, tot en met 11 jaar geldt dan een toegangsprijs van 5 euro.

Foto 1
Berkum neemt officieel afscheid van clubicoon Chris van der Meulen (rechts) tijdens de oefenswedstrijd tegen PEC Zwolle. - Foto: Hans Smit
Berkum neemt officieel afscheid van clubicoon Chris van der Meulen (rechts) tijdens de oefenswedstrijd tegen PEC Zwolle.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)