Berkum wil niet zonder slag of stoot verliezen van PEC Zwolle

Archieffoto
Foto: Hans Smit

Berkum oefent morgenavond in de aanloop naar het nieuwe seizoen tegen een aansprekende tegenstander: eredivisionist PEC Zwolle. Berkum is natuurlijk de underdog, maar geeft zich niet bij voorbaat gewonnen in de enige oefenwedstrijd die de Zwolse profs tegen een amateurclub zullen spelen.

“Ik ga niet uit van een eclatante overwinning voor PEC Zwolle. Ik denk dat we redelijk tegenstand kunnen bieden,” laat de nieuwe Berkum-trainer Eduard Lindeboom weten. “We willen onze huid zo duur mogelijk verkopen en het nieuwe Berkum, met een verjongde ploeg, laten zien.”

PEC Zwolle bekroonde onlangs een prachtige jaargang door met attractief en aanvallend voetbal promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. De ploeg miste uiteindelijk het kampioenschap op een haar na omdat Heracles, dat evenveel punten verzamelde, een nét iets beter doelsaldo had. De Zwolse profclub verraste daarna vriend en vijand door bekend te maken dat succestrainer Dick Schreuder de club verlaat, om zijn sportieve heil in Spanje te zoeken bij CD Castellon.

PEC kwam echter razendsnel met een vervanger: Johnny Jansen, die eerder hoofdtrainer was bij SC Heerenveen. “Het hoofddoel is om in de eredivisie te blijven. Ik wil de lijn die is ingezet met Dick voortzetten, en daar ga ik mijn eigen dingen aan toevoegen,” liet de nieuwe oefenmeester weten aan de NOS.

Berkum eindigde afgelopen seizoen als achtste in de 4e Divisie B, na een uiterst moeizame start. Door een indrukwekkende eindsprint werd echter orde op zaken gesteld en tot en met het laatste duel hadden de Zwollenaren zelfs nog kans op de derde periodetitel. Ook Berkum wisselde daarna van trainer. Eduard Lindeboom staat het komende seizoen aan het technische roer, als opvolger van Arno Hoekstra, die terug kan kijken op zes mooie jaren bij de ploeg van De Vegtlust.

Afscheid Chris van der Meulen
Trainer Lindeboom gaat werken met een behoorlijk veranderde selectie. In vrijwel alle linies zijn er nieuwelingen, omdat spelers zijn vertrokken of gestopt. Bij die laatste categorie hoort spits Chris van der Meulen, die vrijdag in het oefenduel tegen PEC Zwolle afscheid zal nemen na liefst 22 vaak uiterst productieve seizoenen in de hoofdmacht van Berkum. Met de nieuwe selectie werd vorige week in de eerste oefenwedstrijd met 1-3 verloren van Harkemase Boys, dat een divisie hoger speelt. De Zwollenaren lieten daarbij vooral na rust flinke kansen liggen.

Berkum komt in het nieuwe seizoen uit in de 4e Divisie D en krijgt daar heel wat onbekende tegenstanders, ook omdat voor het eerst zaterdag- en zondagclubs in dezelfde competitie zijn ingedeeld. De verjongde equipe van trainer Eduard Lindeboom gaat daar met een mix van nieuwe en vertrouwde spelers de strijd aan en de wedstrijd tegen PEC Zwolle is daar natuurlijk een prachtige voorbereiding op. 

Het duel staat vrijdagavond 7 juli onder leiding van scheidsrechter Wim Bronsvoort uit Bathmen, die op Sportpark De Vegtlust om 19.30 uur af zal laten trappen.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)