Kiosk van AKO op station Zwolle wordt volgend jaar omgebouwd tot Bruna-kiosk

De kiosk van AKO op station Zwolle wordt volgend jaar omgebouwd tot een Bruna-kiosk. Reizigers kunnen daar terecht voor onder andere boeken, tijdschriften, schrijfwaren, speelgoed en cadeauartikelen. Door een aflopende huurovereenkomst was NS op zoek naar een opvolger voor de leeswinkels. Ook ondergaan de AKO-filialen op dertien andere stations deze metamorfose. 

De Bruna-winkels worden speciaal samengesteld voor de stationsbezoeker. Voor de forens met haast komt er een zelfscankassa, maar er is ook genoeg te ontdekken voor wie meer wachttijd heeft. Bruna zal in tegenstelling tot de AKO geen rookwaren verkopen. NS sluit namelijk geen nieuwe contracten meer met huurders die rookwaren op het station willen aanbieden. Met de komst van de Bruna zet NS weer een stap naar een rookvrij station. Ter vervanging van rookwaren komt er meer ruimte voor producten als cadeaus en reisbenodigdheden.

De dertien andere AKO’s die in 2024 worden omgebouwd, zijn gevestigd op de stations Amersfoort, Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam CS, Amsterdam Sloterdijk, Arnhem, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen en Utrecht.

Dertien AKO-filialen op de stations Alkmaar, Almere Centrum, Den Haag HS, Dordrecht, Deventer, Enschede, Heerlen, Hilversum, Leeuwarden, Rotterdam Alexander, Schiedam Centrum, Tilburg en Zaandam zullen door de aflopende huurovereenkomst eind dit jaar sluiten. NS zoekt hiervoor per station een passende nieuwe invulling, waarbij ze rekening houden met de wensen van reizigers en ander winkelaanbod op het station. 

Foto 1
Kiosk van AKO op station Zwolle wordt volgend jaar omgebouwd tot Bruna-kiosk

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)