Gratis je fietsverlichting laten repareren

Foto van auteur

Vanaf vandaag vinden er gratis reparaties aan fietsverlichting plaats in het centrum van Zwolle. Elke donderdag tussen 14.00 tot 17.30 uur staan deskundige reparateurs klaar om fietsverlichting te repareren. Gratis! Indien nodig moet alleen het materiaal betaald worden. Mevrouw De Jonge was donderdagmiddag de eerste klant.

 

De Jonge vertelde, dat haar man niet bij machte was het achterlicht te repareren. “Wat hij ook probeerde, het lukte hem maar niet”, zei de Zwolse. De fietsenmaker had het euvel snel gevonden en lostte het probleem binnen een paar tellen op. Mevrouw De Jonge ging blij en tevreden toen weer huiswaarts. De actie van de Fietsersbond zou op het Gasthuisplein tegenover de bioscoop gehouden worden, maar door het slechte weer vonden de reparaties plaats in de winkel van rijwielhandel Nowak. Op het Gasthuisplein werden potentiële klanten via een bord naar de winkel verwezen.

Elke weggebruiker kent het. Plotseling duikt uit het donker een snelle maar donkere gestalte op. Een felle trap op de rem, een aanrijding ternauwernood voorkomen! In de ergernis top-tien staat fietsen zonder licht hoog genoteerd op plaats drie. Fietsen zonder licht eist in ons land 20 doden en 400 zwaargewonden per jaar. Reden voor de politie om actief te controleren en beboeten. Voldoende redenen ook voor de Fietsersbond en Nowak Wereldfietsen om de handen ineen te slaan voor de realisatie van een uniek project Zwolle Fietst Verlicht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Gratis je fietsverlichting laten repareren”

Reacties zijn gesloten.