Ontdek Buitenplaats de Horte in Dalfsen, Landschap Overijssel verzorgt meerdere excursies

Buitenplaats de Horte, aan de Poppenallee in Dalfsen, de thuisbasis van Landschap Overijssel.
Foto: Peter Denekamp

Landschap Overijssel verzorgt diverse excursies op Landgoed de Horte in Dalfsen. Onder leiding van een landschapsgids wordt een wandeling van ongeveer twee uur gemaakt over het landgoed. Buitenplaats de Horte is de thuisbasis van Landschap Overijssel, een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl.

De strakke rechte lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. Bijzonder is dat het landgoed nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Het is een belangrijk tuin- en cultuurhistorisch complex.

Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis de Horte, de tuin, ’t Witte Huis, boerderij De Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot, met natte en droge schrale hooilanden. Kortom, een afwisselende en leerzame excursie met volop natuur en cultuurhistorie.

Het landgoed is te vinden aan de Poppenallee 39 in Dalfsen. Landschap Overijssel organiseert de excursies op zaterdag 22 en vrijdag 28 juli en op zaterdag 19 augustus. De excursies starten om 10.00 uur. Aanmelden kan via de website van Landschap Overijssel. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Donateurs kunnen gratis meelopen.

Foto 1
Buitenplaats de Horte, aan de Poppenallee in Dalfsen, de thuisbasis van Landschap Overijssel. - Foto: Peter Denekamp
Buitenplaats de Horte, aan de Poppenallee in Dalfsen, de thuisbasis van Landschap Overijssel.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)