Weeralarm: Gevaar voor zware windstoten in regio Zwolle

|   Laatste wijziging

Archieffoto 2018. Zuiderkerkstraat
Foto: Peter Denekamp

Woensdagochtend is het zaak om losstaande voorwerpen in je tuin snel op te bergen. Afgelopen nacht is voor de Normandische kust een kleine, maar felle depressie ontstaan. Hij koerst verder activerend via onze omgeving richting Drenthe en Groningen. Er valt veel regen en de wind wakkert sterk aan.

Zwolle krijgt vanochtend direct na de passage van de depressiekern met een gemeen windmaximum te maken. Het KNMI heeft voor Overijssel een weeralarm afgegeven vanwege zware windstoten. De meeste wind wordt berekend voor ons deel van de provincie. Gedurende de ochtend neemt de wind toe naar kracht 6 tot 7, een krachtige tot harde wind.

Bovendien is er gevaar voor zware windstoten van meer dan 75 kilometer per uur. Het windmaximum met de hevigste windstoten van rond de 100 kilometer per uur valt in Zwolle tussen 10.00 en 13.00 uur. Zet je dan ook schrap voor zware regenval, die de boel in korte tijd blank kan zetten.

Wees alert op rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen. Bomen, die nu vol in blad zitten, kunnen ontwortelen en takken breken gemakkelijk af. Objecten aan gebouwen kunnen losraken en door de straten worden geblazen.

Rond 15.00 uur is de depressie Zwolle voorbij en in de avond klaart het breed op. De wind zwakt ’s middags af maar een bui is nog steeds mogelijk.

Foto 1
Archieffoto 2018. Zuiderkerkstraat - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto 2018. Zuiderkerkstraat
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)