Het weer: Minder wind en meer zon

Vijver de Dobbe
Foto: Ank Pot

Donderdag kan Zwolle bijkomen van de zomerstorm, die de naam Poly kreeg. In de kustprovincies en op het IJsselmeer kwam het tot windkracht 9 of meer, een echte storm, maar in Zwolle niet. De regionale KNMI-weerstations in de buurt van Zwolle registreerden maximaal een harde wind, windkracht 7, plus kortstondige windstoten.

Maar de uitschieters tussen 10.00 en 14.00 uur waren hevig en kwamen tot ongeveer 90 kilometer per uur. Krachtig genoeg voor tientallen schademeldingen in Zwolle en vermoedelijk is dat nog niet het volledige plaatje. De Zwolse stadsweerstations meldden 10 tot 20 liter regenwater per vierkante meter, een aanzienlijke hoeveelheid.

Donderdag toont de wind zich van zijn relaxte kant. Hij komt uit het zuidwesten tot westen met windkracht 2 tot 3. Dat is een zwak tot matig briesje. De zon vertoont zich aan de blauwe lucht, die zich vult met flink wat stapelwolken. Ze kunnen vooral in de middag de zonneschijn tijdelijk afschermen. Een enkele stapelwolk zou dan kunnen uitgroeien tot een bui, maar de kans is groter dat het droog blijft.

Na een frisse start donderdagmorgen met ongeveer 12 graden op de thermometer, wordt het ’s middags 20 graden. De komende dagen gaat de temperatuur in Zwolle enthousiast omhoog.

Vrijdag zorgt hogedrukinvloed voor stralend zonnig zomerweer. Het kwik stijgt naar 28 graden, een handje geholpen door een zuidoostelijke wind. Zaterdag is ook zo’n zonnige dag, die nog warmer wordt: ruim 30 graden bij weinig wind. Zondag krijgen we te maken met een onweersstoring, die waarschijnlijk in de middag opdoemt vanuit het zuidwesten.

Foto 1
Vijver de Dobbe - Foto: Ank Pot
Vijver de Dobbe
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)