Finn van Kommer gaat naar Berkum

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Finn van Kommer speelt vanaf het nieuwe seizoen 2022-2023 voor VV Berkum. De 19-jarige aanvaller en middenvelder kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor zondaghoofdklasser VV Hoogeveen.

“Ik wilde graag dichter in de buurt voetballen en dan het liefst in Zwolle, waar ik woon,” laat hij weten. “Berkum was daarbij de optie waar ik me het best bij voelde, ook omdat de zaterdagse hoofdklasse een mooi niveau heeft en het zaterdagvoetbal hier veel meer leeft.”

Finn van Kommer voetbalde bij de pupillen van ASC Waterwijk in Almere toen hij als 10-jarig talent werd gescout door PEC Zwolle. Hij speelde vervolgens tot en met de O19 in de hele jeugdopleiding van de Zwolse profclub en maakte in 2020 de overstap naar VV Hoogeveen, waarmee hij nu op de tweede plaats in de zondagse Hoofdklasse A staat. Van Kommer is multi-inzetbaar en kan spelen als linker- en rechterspits maar ook als aanvallende middenvelder.
Met Finn van Kommer heeft Berkum zijn derde ‘externe’ versterking voor de nieuwe jaargang binnen. Eerder werd bekend dat aanvaller Giorney Rojer (22), eerder actief in onder meer de jeugdteams van PEC Zwolle en FC Emmen, overkomt van eersteklasser KHC. Komend seizoen maakt ook de 28-jarige centrale verdediger Robert Talens, nu nog spelend voor derdedivisionist ACV, de overstap naar de Zwolse hoofdklasser. Het grootste deel van de huidige Berkum-selectie blijft bij de club en met enkele spelers wordt nog gesproken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Finn van Kommer gaat naar Berkum”

  1. Een welkome aanwinst, goed voor de balans tussen eigen jeugd en niets met de vereniging hebbende buitenstaanders. Een meesterzet van de beleidsbepalers. Hulde.

Reacties zijn gesloten.