Het weer: Koeler en overwegend droog

Kunstwerk 'Aakwarius' bij winkelcentrum Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Woensdagochtend ligt Zwolle aan de achterkant van een koufront, dat in de nacht is overgetrokken. Wie ’s morgens erg vroeg de deur uitgaat, loopt kans om in het nadruppelen terecht te komen: beetje lichte regen of motregen.

Achter het koufront is het niet meteen koud, maar wel koeler. In plaats van 29 graden op dinsdag, is woensdag 23 graden het maximum in Zwolle. Voor juli een heel normale temperatuur, die wordt bereikt onder een wisselende bewolking. De zon heeft af en toe moeite met de hoeveelheid wolken, regen verwachten we er overdag nauwelijks uit. Er staat wind op woensdag. Een matig briesje, kracht 3 tot 4, uit het zuidwesten tot westen. In de avond afnemende wind.

In de nacht naar donderdag verdwijnt de meeste de bewolking. Donderdag heb je vooral rond het middaguur kans op een of meer buitjes. Buiten die buitjes om vertoont de zon zich tussen de wolken boven de stad. Wind is er donderdag ook: kracht 3 uit het zuidwesten tot westen.

Vrijdag koerst een lagedrukgebied op Ierland af. Het zorgt bij ons voor een meer zuidelijke aanvoer en dus warmer weer, een middagtemperatuur van 25 graden in Zwolle. Dat kunnen we zomers noemen. Het lagedrukgebied stuurt een storing met regen via de Noordzee naar het noordoosten. Het lijkt erop dat de kustprovincies daar wat van meekrijgen. Zwolle vermoedelijk niet.

Zaterdag jaagt dat lagedrukgebied waarschijnlijk wel onweersbuien over onze omgeving. Dat houden we in de gaten, hier in het weerbericht op 1Zwolle.

Foto 1
Kunstwerk 'Aakwarius' bij winkelcentrum Aa-landen. - Foto: Ank Pot
Kunstwerk 'Aakwarius' bij winkelcentrum Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)