Zwollenaar doet mee aan Nijmeegse 4Daagse in zijn rolstoel voor het goede doel

Fons Ossewijer uit Zwolle tijdens een eerdere editie van de 4Daagse in Nijmegen.
Foto: Stichting Intermobiel

Fons Osseweijer (49) uit Zwolle gaat volgende week van start tijdens de 4Daagse in Nijmegen. Hij doet dat in zijn rolstoel voor de stichting Intermobiel. Ossewijer hoopt dit jaar extra veel geld op te halen omdat de stichting twintig jaar bestaat en hij op deze manier andere rolstoelers laat zien dat ze meer kunnen dan ze denken.

Stichting Intermobiel is een vrijwilligersorganisatie die geen subsidies van de overheid ontvangt. Ze zijn daardoor geheel afhankelijk van giften en ludieke acties zoals de 4Daagse. Intermobiel zet zich in voor jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte. De website van de stichting dient als digitale ontmoetingsplaats en richt zich op wat je nog wel kunt met een handicap of chronische ziekte.

De website maakt de wereld voor veel van deze jongeren groter en bevordert hun kwaliteit van leven. “Ik kan me prima vinden in die positieve insteek door te kijken naar wat je allemaal nog wel kunt met een handicap,” vertelt Ossewijer. Daarom gaat hij het dit jaar ook laten zien. “Ik schrijf blogs en maak podcasts om de 4Daagse te delen met hen die niet mee kunnen doen.”

Op de sponsorpagina voor de 4Daagse kan iedereen Osseweijer sponsoren. Voor de Zwollenaar is het morele steun en de financiële steun komt geheel ten goede aan de stichting Intermobiel.

Foto 1
Fons Ossewijer uit Zwolle tijdens een eerdere editie van de 4Daagse in Nijmegen. - Foto: Stichting Intermobiel
Fons Ossewijer uit Zwolle tijdens een eerdere editie van de 4Daagse in Nijmegen.
Foto: Stichting Intermobiel

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)