Thomas a Kempis College ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal

Foto van auteur

Leerlingen van het Thomas a Kempis College in Zwolle.
Foto: Thomas a Kempis College

Het Thomas a Kempis College heeft de Gouden Schoolkantine Schaal 2022 – 2023 gekregen van het Voedingscentrum. Het is een erkenning voor de inzet van de school voor een gezonde toekomst voor jongeren.

Het Gezonde Schoolkantine-project van het Voedingscentrum streeft naar een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. De locatie van het Thomas a Kempis College aan de Schuurmanstraat in Zwolle heeft de prestigieuze onderscheiding ontvangen voor de inzet van de school om jongeren bewust te maken van een gezonde leefstijl.

Gezond kantineaanbod
De school heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken en daar worden ze nu voor beloond. Tachtig procent van het kantineaanbod bestaat uit gezondere opties, zoals broodjes, fruit, salades en andere verantwoorde producten. Daarnaast is drinkwater altijd beschikbaar voor de leerlingen. Door deze gezondere keuzes prominenter in de kantine te presenteren, wordt het voor de leerlingen eenvoudiger om bewuste keuzes te maken.

Sportiviteit en gezondheid
Allard Bloem, directeur Thomas a Kempis College: “We zijn ontzettend blij met deze erkenning en de positieve reacties van onze leerlingen. We hebben aanzienlijke stappen gezet om onze kantine gezonder te maken en zijn vastberaden om onze inspanningen voort te zetten. Het Thomas a Kempis College wil een school zijn waarin sportiviteit en gezondheid samenkomen, en we streven ernaar om onze leerlingen te voorzien van een gezonde toekomst. Een sportieve school met een gezonde kantine is goud waard.”

Gezond op latere leeftijd
Het Thomas a Kempis College heeft de kantine in lijn gebracht met de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen, een initiatief van het Voedingscentrum in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Door gezonde gewoontes aan te leren op jonge leeftijd, hoopt de school dat de leerlingen deze gezonde levensstijl ook op latere leeftijd zullen voortzetten.

Foto 1
Leerlingen van het Thomas a Kempis College in Zwolle. - Foto: Thomas a Kempis  College
Leerlingen van het Thomas a Kempis College in Zwolle.
Foto: Thomas a Kempis College