Het weer: Bewolkt en perioden met regen, kou in aantocht

Overstroomd haventje Noorderkolk
Foto: Ank Pot

Vrijdag trekt vanuit het zuidwesten een lagedrukgebiedje met serieuze regenplannen over onze regio. Het is ’s morgens al bewolkt en nat, de rest van de dag krijgt Zwolle perioden met soms buiige regen over zich heen.

Rond het middaguur passeert de kern van het lagedrukgebied, de barometers in de stad wijzen dan de laagste stand af. De wind blijft in onze omgeving binnen de perken: zwak tot matig, kracht 2 tot 4, overdag uit het zuidoosten tot zuiden. In de avond klapt de wind na passage van het lagedrukgebied om naar noordwest tot noord. De toestroom van koude lucht gaat beginnen. Vrijdag is 7 à 8 graden nog haalbaar, in de avond gaat het kwik bergafwaarts.

Zaterdag is het nog maar +1 tot +2 °C. In de nacht van zaterdag op zondag vriest het licht. Zondag blijft de temperatuur waarschijnlijk ook overdag onder het vriespunt. Vooral zaterdag is er kans op wat neerslag, mogelijk zit daar in de nacht naar zondag een beetje sneeuw bij, die alleen op gras en auto’s blijft liggen. De matige noordoostenwind maakt het zondag voor het gevoel extra koud.

Na maandag zwakt de wind af. Zwolle komt onder invloed van een hogedrukgebied, dat een reeks dagen met droog vriesweer te bieden heeft. De zon vertoont zich weer boven de stad.

Foto 1
Overstroomd haventje Noorderkolk - Foto: Ank Pot
Overstroomd haventje Noorderkolk
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)