Het weekendweer: Meest droog, zondag tijdelijk koeler

Gymnasium Celeanum
Foto: Ank Pot

Zaterdag is de warmste dag van het weekend in Zwolle als we louter naar de thermometer kijken. De dag begint met 17 graden en verwacht wordt een maximum iets boven de 20 graden. Wind staat er echter ook, kracht 3 tot 4, uit het westen. Zo’n bries tempert je warmtegevoel een beetje.

De luwte opzoeken is zaterdag het advies. En hopen dat de zon het wint van de wolkenvelden, want die zijn er zeker. Uit dikkere bewolking zou een enkel druppeltje kunnen vallen, maar niet genoeg om naar regenjas of paraplu te grijpen.

Koelere lucht is niet ver weg. Deze bevindt zich boven het noorden van het land en stroomt in de nacht van zaterdag op zondag over Zwolle uit. ’s Nachts en in de vroege ochtend van zondag is de bewolking dikker. Een kleine kans op een beetje lichte regen, veel zal het niet voorstellen. De kans op neerslag neemt zondag snel af, de rest van de dag blijft het droog.

De hele zondag is er weinig wind. De middag heeft de beste kans op zonneschijn. Dan is het met een maximumtemperatuur van ongeveer 17 graden prima te doen buiten, zeker als de zon goed meedoet. Die 17 graden is trouwens een heel normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

In de nieuwe week blijft wisselvalligheid tot en met woensdag op afstand. De temperatuur boekt winst en stijgt ’s middags richting 20 graden. Vaak heeft de zon te kampen met sluierwolken en andere wolkenvelden, maar er valt geen regen uit. De wind uit het zuidwesten tot westen is vooral maandag en woensdag actief. Dinsdag staat er minder wind in Zwolle.

Foto 1
Gymnasium Celeanum - Foto: Ank Pot
Gymnasium Celeanum
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)