Jeugd-tbs’er die NS-medewerkers in Zwolle mishandelde krijgt taakstraf en voorwaardelijke celstraf

De reizigerstunnel, nabij de OV-poortjes en AH-winkel, waar de vechtpartij ruim twee jaar geleden plaatsvond.
Foto: Peter Denekamp

Patchaïro B. (21) is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur met een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. In 2021 maakte hij zich samen met Luciano T. schuldig aan extreem geweld in het treinstation van Zwolle. Het duo glipte zonder in te checken door een Ov-poortje.

Nadat NS-medewerkers hen aanspraken ontstond er een vechtpartij. Twee NS’ers raakten gewond, een van hen verloor het bewustzijn door een trap tegen het hoofd. Luciano T. werd al eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook in hoger beroep bleef dit gehandhaafd.

Op de bewuste dag in januari 2021 had B. er alle belang bij om uit handen te blijven van de politie. Enkele dagen eerder was zijn voorwaardelijke jeugd-tbs omgezet naar een onvoorwaardelijke. Pas acht maanden later werd hij aangehouden en naar een kliniek voor jeugd-tbs’ers gestuurd. Twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak verklaarde Patchaïro B. geen geweld te hebben gebruikt. Hij stelde dat hij alleen probeerde om de boel te sussen.

Tijdens de vechtpartij viel een Louis Vuitton-tas op de grond. In de tas zaten onder meer een groot mes, vuurwerk en drugs. Patchaïro B. ontkende dat de tas van hem was. De rechtbank oordeelde dat er voldoende bewijs op tafel lag om te concluderen dat B. de eigenaar van de tas en inhoud was. De merktas wordt dan ook verbeurd verklaard en de inhoud zal worden vernietigd.

Foto 1
De reizigerstunnel, nabij de OV-poortjes en AH-winkel, waar de vechtpartij ruim twee jaar geleden plaatsvond. - Foto: Peter Denekamp
De reizigerstunnel, nabij de OV-poortjes en AH-winkel, waar de vechtpartij ruim twee jaar geleden plaatsvond.
Foto: Peter Denekamp