Tien dagen flinke verkeershinder op A28 Zwolle-Zuid, Spoolderplein en IJsselallee vanaf 15 augustus

|   Laatste wijziging

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

De gemeente Zwolle en Rijkswaterstaat voeren onderhoud uit aan de A28 in Zwolle-Zuid, het Spoolderplein, de Spoolderbergweg en aan de IJsselallee in Zwolle. In verband met de werkzaamheden zijn de wegen in fasen afgesloten tussen dinsdagochtend 15 augustus en vrijdagochtend 25 augustus.

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd die tot een half uur kan oplopen, aldus Rijkswaterstaat. Ze krijgen het advies om de reis van tevoren te plannen of op een ander moment te reizen.

In die periode wordt er gewerkt aan de op- en afritten van A28 Zwolle-Zuid (18), de IJsselallee tussen het Spoolderplein en de Spoolderbergweg en op de Spoolderbergweg tussen de IJsselallee en de Beukenallee. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het onderhoud van het wegdek, het vervangen van detectielussen voor de verkeerslichten en het opnieuw aanbrengen van de markering.

Om de hinder en overlast zo beperkt mogelijk te houden, werken gemeente Zwolle en Rijkswaterstaat nauw samen. Hierdoor vinden sommige werkzaamheden tegelijkertijd plaats en andere klussen sluiten op elkaar aan. De vier fasen zijn als volgt:

  • Dinsdag 15 augustus 6.00 uur tot vrijdag 18 augustus 17.00 uur: Spoolderbergweg.
  • Dinsdag 15 augustus 6.00 uur tot dinsdag 22 augustus 5.00 uur: IJsselallee.
  • Vrijdag 18 augustus 18.00 uur tot dinsdag 22 augustus 5.00 uur: Het gedeelte van het Spoolderplein vanaf de A28 tot de aansluiting met de IJsselallee, inclusief de op- en afrit naar de snelweg.
  • Dinsdag 22 augustus 5.00 uur tot vrijdag 25 augustus 5.00 uur:  Het gedeelte van het Spoolderplein vanaf de A28 tot de aansluiting met de Westenholterallee, inclusief de op- en afrit naar de snelweg.

Omleidingsroutes
De omleidingsroutes staan aangegeven met borden.  Doorgaand verkeer richting de IJsselallee wordt omgeleid via de A28 – afrit Zwolle-Noord – Ceintuurbaan – Oldeneelallee en andersom.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat of bel met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de IJsselallee is te vinden op de op de projectpagina van de gemeente Zwolle. Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar de website van de gemeente.  Aanmelden voor informatie per e-mail kan via bereikbaarheid@zwolle.nl.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)