Het weer: Droog en een stuk warmer

Knarrenhof
Foto: Ank Pot

Vrijdag herpakt de zomer zich. Het is een stuk warmer in Zwolle dan in de afgelopen weken. De middagtemperatuur in de stad gaat richting 30 graden. De zon doet goed mee, wat donderdag in onze contreien tegenviel door bewolking die veel langer bleef hangen dan voorzien.

Vrijdag verloopt ook niet wolkeloos, zeker ’s middags niet. De dag kent in elk geval een zonnige eerste helft. De kans dat er uit de wolken later op de dag regendruppels vallen is zeer gering. De wind komt zwakjes uit het warme zuiden. Vrijdagavond blijft het lang warm in de stad.

In de nacht naar zaterdag drijft vanuit het zuidwesten meer bewolking binnen. De lucht is vochtig en afkoelen doet het heel langzaam. Misschien komt het ergens in de nacht al tot een buitje.

Zaterdagochtend stijgt de buienkans. Rond het middaguur kun je in Zwolle behoorlijk nat worden volgens sommige, maar niet alle weermodellen. De timing en intensiviteit van de buiigheid bekijken we in het komende weekendweerbericht opnieuw. De temperatuur valt flink lager uit dan op vrijdag. Zaterdagavond knapt het weer op, de kans op een bui neemt dan sterk af.

Zondag houdt Zwolle het waarschijnlijk droog. Onder een afwisseling van wolken en zon bereikt het kwik een maximum van ongeveer 23 graden. Er staat een matige zuidwestenwind.

Goed nieuws voor vakantievierders is dat volgende week de temperatuur op peil blijft. Een mooie middagtemperatuur van zo’n 24 graden wordt berekend voor onze omgeving. Verregende dagen staan niet meer op de weerkaarten. Heel soms een los zomers buitje wel, en dat hoort er in augustus gewoon bij.

Foto 1
Knarrenhof - Foto: Ank Pot
Knarrenhof
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)