Twee ernstig gewonden bij ongeval op N35 in Heino

De traumahelikopter landde op de N35 in Heino om te assisteren bij het ongeval.
Foto: Hugo Janssen

Op de provinciale weg N35 in Heino zijn vrijdag twee auto’s tegen elkaar gebotst. Door het ongeval raakten twee mensen ernstig gewond. 

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.30 uur op de kruising van de N35 met de Zwolseweg. Door de botsing raakten beide auto’s zwaar beschadigd. Een auto eindigde tegen een verkeerspaal in de middenberm. De brandweerkorpsen van Heino en Zwolle werden gealarmeerd, evenals de traumahelikopter uit Groningen. Een bestuurder kon uit zijn auto worden gehaald door ambulancepersoneel. De andere automobilist werd door de brandweer van Heino uit zijn voertuig geholpen. 

Het traumateam landde met de helikopter op de provinciale weg. Het team assisteerde de ambulancedienst. Beide slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis. De arts van het traumateam is niet meegegaan. 

De politie zette de kruising af voor nader onderzoek. Vermoedelijk is een van de bestuurders door rood gereden. Het ongeval en de wegafsluiting zorgden voor een flinke verkeersopstopping. Er moest via B-wegen en het dorp worden omgereden. Inmiddels is de N35 weer vrijgegeven.

Foto's 3
De traumahelikopter landde op de N35 in Heino om te assisteren bij het ongeval. - Foto: Hugo Janssen
De traumahelikopter landde op de N35 in Heino om te assisteren bij het ongeval.
Foto: Hugo Janssen
Een auto belandde tegen een verkeerspaal in de middenberm. - Foto: Hugo Janssen
Een auto belandde tegen een verkeerspaal in de middenberm.
Foto: Hugo Janssen
Door het ongeval raakten twee mensen ernstig gewond. - Foto: Hugo Janssen
Door het ongeval raakten twee mensen ernstig gewond.
Foto: Hugo Janssen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)