Het weer: Warm en zonnig met stapelwolken

De Peperbus
Foto: Peter Denekamp

Dinsdagochtend vroeg hangen in de omgeving van Zwolle mogelijk een paar mistbanken. Die verdwijnen spoedig want ze zijn niet bestand tegen de zon die om 6.29 uur opkomt. Ze staat tot 20.45 uur te gloeien boven de horizon.

Dinsdag ontstaan stapelwolken aan de blauwe hemel, maar ze worden niet hinderlijk. Er valt geen regen uit. Het warmt flink op in de stad, een zomerse middagtemperatuur van 27 graden is net als maandag moeiteloos haalbaar. Dinsdagmiddag wordt de wind wakker uit westelijke richtingen, kracht 3. Dat is een licht briesje dat een vlag net laat wapperen.

Het warme weer houdt stand tot en met donderdag. Dan nadert vanuit het zuidwesten een storing waardoor de warmte vochtiger wordt. Donderdag in de loop van de dag stijgt de kans op een bui. Over de aankomsttijd zijn de weercomputers het nog niet eens.

Misschien kan Zwolle er vrijdag nog een broeierige, kleffe dag aan vastplakken. Zaterdag komt het weer onder invloed van een lagedrukgebied ten noorden van ons. Enige buiigheid valt te verwachten in het weekend en koele lucht stroomt deze kant op. De temperatuur gaat bergafwaarts, een maximum van ongeveer 20 graden staat op de weerkaarten. Iets onder normaal voor deze fase van augustus.

Foto 1
De Peperbus - Foto: Peter Denekamp
De Peperbus
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)