Winkelmedewerker die vrouwen te hulp schoot mishandeld in Assendorp

De 33-jarige Zwollenaar verzette zich flink bij zijn aanhouding in de Sallandstraat.
Foto: Peter Denekamp

De man die donderdag gewond raakte door de mishandeling op de Assendorperstraat is een winkelmedewerker die twee vrouwen te hulp schoot. Dat meldt Simen Klok, woordvoerder van de politie Oost-Nederland desgevraagd. De medewerker van de winkel is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een 33-jarige Zwollenaar sprak gisteren aan het einde van de ochtend een vrouw aan op de Assendorperstraat nabij de Action. De vrouw voelde zich er onprettig bij en vluchtte de winkel in. Daar vroeg ze een andere vrouw om hulp. Er ontstond een vechtpartij met de Zwollenaar waar ook een winkelmedewerker bij betrokken raakte. De 33-jarige Zwollenaar ging ervandoor en werd even later aangetroffen in de Sallandstraat. Agenten hielden hem aan en dat ging niet zonder slag of stoot. “De verdachte verzette zich daarbij flink,” aldus Klok.

En dat ontging veel wijkbewoners niet. Zij werden opgeschrikt door meerdere politiewagens die met zwaailicht en sirene, op hoge snelheid door de smalle straatjes scheurden. “We hoorden de sirene en zagen een politiewagen ontzettend hard aan komen rijden,” zeggen bewoners van de Groeneweg. “Die ging slippend de hoek om, de Verenigingstraat in. Het rubber zit er nog op het wegdek.” Soortgelijke verhalen zijn ook te horen in de omgeving van de Rozenstraat en Molenweg.

Beresterke vent
In de Sallandstraat ging het er ook stevig aan toe. “Het was een grote, sterke vent die flink tekeerging,” zegt een bewoner van de Molenweg. “Al heel snel stonden er drie politiewagens en twee agenten op mountainbikes.” De agenten slaagden erin om de 33-jarige man in de handboeien te krijgen. Ook kreeg hij een spuugmasker over zijn mond en neus getrokken voor hij werd afgevoerd naar een gereedstaande politiewagen.

“Top agentjes!” schrijft Ingrid Kroes op Facebook onder de berichtgeving over de aanhouding. “Maar hij was wel beresterk hè?” Ook zijn er reacties te lezen over de politiewagens die hard door de wijk scheurden. “Ik snap dat het hun werk is, maar het was wel heel heftig,” schrijft Tina Zollo.

Foto 1
De 33-jarige Zwollenaar verzette zich flink bij zijn aanhouding in de Sallandstraat. - Foto: Peter Denekamp
De 33-jarige Zwollenaar verzette zich flink bij zijn aanhouding in de Sallandstraat.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)