Het weer: Veel stapelwolken en een kleine kans op een buitje

Kuyerhuislaan
Foto: Ank Pot

Dinsdag lijkt het weer in Zwolle op dat van maandag. Na enkele mistbanken in de vroege ochtend doet de zon goed mee, maar heeft soms te kampen met joekels van stapelwolken. Ze zijn in de middag het talrijkst en kunnen de blauwe hemel tijdelijk dichtsmeren.

Dan is de kans op een mini-buitje het grootst. Het duurt maar kort en veruit de meeste tijd is het droog. Het is rustig weer. De wind uit westelijk richtingen doet ook op dinsdag weinig. Het kwik loopt in de stad op van 12 graden ’s morgens naar 20 graden ’s middags. Misschien nog een graadje extra als de middagzon toch de kans krijgt. De zon heeft ook eind augustus nog kracht.

Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag zijn er opklaringen. Het koelt ’s nachts af naar ongeveer 12 graden. Woensdag trekt uit het westen een front over. In de vroege ochtend komen meer wolken binnen en is er al kans op een bui. ’s Middags neemt die kans verder toe. In de avond is het hele spul, op misschien een laatste buitje na, naar het oosten verdwenen. De wind komt uit het zuidwesten tot westen en is matig, kracht 3.

Donderdag is vanuit het zuidwesten een actief frontensysteem onderweg. Volgens de huidige timing brengt dat pas later op de dag regen naar Zwolle. Een staartje trekt vrijdag over. In het weekend klapt de wind om en komt uit het noordoosten. Dat brengt droog weer en een beetje opwarming naar Zwolle.

Foto 1
Kuyerhuislaan - Foto: Ank Pot
Kuyerhuislaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)