Het weekendweer: Steeds meer zon

't Kleine Veer
Foto: Hans Smit

In het weekend krijgt Zwolle te maken met een hogedrukgebied. De barometer stijgt en dat betekent een flinke weersverbetering. Zaterdagochtend passeert misschien nog een laatste bui. Daarna geleidelijk afnemende bewolking. Komende week is de zomer helemaal terug.

Zaterdagmorgen vroeg kan het nevelig of mistig zijn bij ongeveer 15 graden op de thermometer. ’s Middags komt de zon steeds beter uit de verf. Het kwik loopt op naar een prettige 22 graden, dat gaat de goede kant op. De wind uit het oosten tot noordoosten stelt weinig voor. In de avond koelt het vlot af.

Zondagmorgen is het eerst nevelig of mistig. De zon verschijnt meteen in beeld boven de stad en blijft dat tot zonsondergang om 20.20 uur. Een kurkdroge dag met wat sluierbewolking en stapelwolkjes die geen kwaad kunnen. Er staat heel weinig wind. Daardoor voelt het ’s middags in de zon warm aan. Warmer dan de 23 graden die op de weerkaart staat voor Zwolle.

In de nieuwe week is het droog en wordt het steeds warmer. Maandag is het al zonnig en zomers, 25 graden, daarna stijgt de temperatuur verder. Een middagmaximum van 27 graden wordt berekend, misschien nog hoger. Wel met koele nachten waarin het kwik daalt naar 10 tot 12 graden. Gunstig om buiten dranken voor te koelen.

Foto 1
't Kleine Veer - Foto: Hans Smit
't Kleine Veer
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)