Jong of oud lijkt er niet toe te doen bij Dave S., verdachte van verkrachting 70-jarige vrouw in Zwolle

Foto van auteur

De 70-jarige vrouw werd misbruikt en voor dood achtergelaten in de bosjes bij het Spui.
Foto: Hans Smit

Het openbaar ministerie verdenkt Dave S. (39) er nu ook van dat hij een 11-jarig meisje online heeft aangezet om voor hem een naaktfoto te maken. Dat bleek dinsdag in de rechtbank op een tussentijdse zitting. De Zwollenaar zit al maanden vast op verdenking van verkrachting van een 70-jarige vrouw op het talud van de A28 in Zwolle. Het bewijs tegen Dave S. stapelt zich op.

Op de in beslag genomen telefoon en laptop van S. trof de recherche een grote hoeveelheid kinderporno aan. Daarbij zat ook een schermafbeelding van een gesprek op WhatsApp. Een 11-jarig meisje wordt door hem gevraagd om haar ‘plassertje’ te laten zien. “Het lijkt erop dat hij die foto ook heeft gekregen,” zegt de officier van justitie. Het jonge slachtoffertje moet nog gehoord worden door de politie. Justitie liet weten het nieuwe zedendelict aan de lijst aanklachten toe te voegen.

Wurgen in het struikgewas
Het politieonderzoek naar de verkrachting van de 70-jarige vrouw is nog niet afgerond. Er is een DNA-spoor van Dave S. gevonden aan de binnenzijde van de broeksband van de bejaarde vrouw. Ook is een CT-scan aan het onderzoeksdossier toegevoegd. De foto is kort na de verkrachting gemaakt in het ziekenhuis.

Op de foto is een klein breukje van het kraakbeen in de hals van de vrouw te zien. Volgens de officier wijst dat erop dat S. de vrouw probeerde te wurgen in het struikgewas. “Wat betreft het onderzoek zou ik zeggen: so far, so good,” aldus de officier. Eind deze maand wordt de Zwollenaar ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum. 

Wegmaken van een lijk
Dave S. bouwde door de jaren heen een pittig strafblad op. Behalve meerdere schennisplegingen, prijkt er het wegmaken van een lijk op. Op vrijdag 16 augustus 2013 woonde de destijds 29-jarige S. aan de Timorstraat. Hij sprak daar af met de 27-jarige Tara Dorgelo.

De vrouw zou die avond zijn overleden aan een overdosis. S. sloeg geen alarm bij 112. Hij pakte het naakte lichaam van de vrouw in een laken en omwikkelde het met plakband. Vervolgens reed hij het verpakte lichaam in een winkelwagentje naar de nabijgelegen Nieuwe Vecht en dumpte het in het water. 

Foto 1
De 70-jarige vrouw werd misbruikt en voor dood achtergelaten in de bosjes bij het Spui. - Foto: Hans Smit
De 70-jarige vrouw werd misbruikt en voor dood achtergelaten in de bosjes bij het Spui.
Foto: Hans Smit