Doorrijder na zoektocht aangehouden

Foto van auteur

Zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur werd gemeld dat op de Zwartewaterallee bij de Katerdijk een fietser zou zijn aangereden door een beige SUV, mogelijk een Honda. De auto zou zijn doorgereden richting Blaloweg.

 

Tijdens een zoektocht naar de doorrijder, naar later bleek een 21-jarige militair uit Lelystad, werd via ’s Heerenbroek naar Kampen gereden. Net over de Eilandbrug kwam de politiemensen een auto tegemoet die door rood reed en de Europa-allee opreed. Dit betrof een beige SUV.  De auto ging er met hoge snelheid vandoor en sloeg rechtsaf de Acacialaan op en linksaf de Populierenstraat in. Hier parkeerde de bestuurder zijn auto. Hij werd aangehouden.

De auto had verse schade aan de rechtervoorzijde. De bestuurder had  alcohol genuttigd. De verdachte werd overgebracht naar het bureau te Zwolle. De ademanalyse gaf als uitslag 625 ug/l. Zij rijbewijs werd ingevorderd. Omdat de verdachte militair is wordt het verdere onderzoek door de Marechaussee gedaan. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een vleeswond aan het bovenbeen en moest worden gehecht. Hierna kon hij weer naar huis. De fietser, 25 jaar uit Zwolle, bleek ook alcohol te hebben genuttigd. De ademanalyse gaf als uitslag 570 Ugl. Hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Doorrijder na zoektocht aangehouden”

  1. Zo, die is nog niet klaar. Met drank op een aanrijding veroorzaken, doorrijden na een ongeval, en voor de politie op de vlucht.

    Hoop dat ze een leerzame straf opleggen, zodat ie het een volgende keer uit zijn hoofd laat dergelijke capriolen uit te halen…..

    Groet van Q106

Reacties zijn gesloten.