Het weer: Buien verdrijven tropenhitte

Foto van auteur

Geleen
Foto: Ank Pot

Dinsdag wordt de tropenhitte Zwolle uitgewerkt. Dat gebeurt met buienzones die grofweg in twee etappes over het land schuiven. De eerste in de nacht naar dinsdag en dinsdagochtend, de tweede etappe volgt dinsdagavond met waarschijnlijk de actiefste buien en de grootste kans op onweer.

De buien komen uit het zuidwesten. De meeste trekken langs de oostgrens en over Duitsland. Tussen de buien door zijn er in Zwolle lange droge perioden en de zon laat zich zien tussen de wolken. De temperatuur loopt nog op naar ongeveer 26 graden. De wind is zwak uit westelijke richtingen.

In de nacht naar woensdag is het nog niet gedaan met de buiigheid maar het eind is in zicht. Woensdag overdag blijft het overwegend droog met een verkoelende noordenwind. ’s Middags staat ongeveer 22 graden op de thermometer. Een prima temperatuur, maar aanmerkelijk lager dan de onaangenaam aanvoelende 30 graden die maandag op diverse plekken in de stad is aangetikt. Het was de achtste dag van de stadshittegolf, uitzonderlijk voor de maand september.

We duiken beslist niet de herfst in. De zomer richt zich woensdag weer een beetje op. Tot en met het weekend staat veel zon op de weerkaarten voor Zwolle. De temperatuur klimt naar een zomerse 25 graden op zaterdag.

Foto 1
Geleen - Foto: Ank Pot
Geleen
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)