PvdA-raadslid Patty Wolthof verlaat Zwolse politiek

Foto van auteur

Patty Wolthof
Foto: PvdA Zwolle

Patty Wolthof verlaat eind deze maand de Zwolse gemeenteraad. Ze is twaalf jaar voor de PvdA actief geweest in de Zwolse politiek, waarvan ruim negen jaar als gemeenteraadslid.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 was Wolthof lijsttrekker van de Zwolse PvdA. Eerder dit jaar gaf ze het stokje van fractievoorzitter over aan Luna Koops.

In een brief aan de burgemeester schrijft Wolthof dat ze nu voor haar gezin wil kiezen: “In mijn tijd in de Zwolse politiek heb ik ook twee ontzettend leuke zoons gekregen. Zij weten niet beter dan dat ik naast mijn dagelijkse werk ook ’s avonds en in het weekend vaak op pad ben of debatten voorbereid. Maar ze worden ouder, hun dagelijkse bezigheden veranderen en zo stond ik de laatste tijd steeds vaker voor de keuze: voetbalveld of wijkbezoek, zwemles of infosessie, voorlezen of nog even naar een bewonersavond.”

Tijdens de raadsvergadering van 25 september neemt Patty Wolthof formeel afscheid. Haar plek als raadslid zal worden ingenomen door burgerraadslid Niels van der Schaaf.

Foto 1
Patty Wolthof - Foto: PvdA Zwolle
Patty Wolthof
Foto: PvdA Zwolle