PvdA Zwolle verjongt raadsfractie met nieuwe voorzitter

Luna Koops (25) is de nieuwe fractievoorzitter van PvdA Zwolle.
Foto: PvdA Zwolle

Luna Koops is door de Zwolse PvdA-fractie gekozen tot hun nieuwe voorzitter. Koops neemt het fractievoorzitterschap over van Patty Wolthof, die deze functie vervulde sinds 2020.

Koops, 25 jaar en natuurkundedocent in opleiding aan Hogeschool Windesheim, werd bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 gekozen tot raadslid. Ze heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor goed en toegankelijk openbaar vervoer, inclusiviteit en betaalbare woningen.

Patty Wolthof (42) is raadslid sinds 2014 en stond de afgelopen drie jaar aan het roer van de PvdA-fractie. Wolthof: “Bij de verkiezingen vorig jaar voor de gemeenteraad heeft de PvdA gekozen voor verjonging van de fractie. Nu is het tijd om de volgende stap op het ingezette pad te zetten. Daarom heb ik samen met de fractie de voorzittershamer van de PvdA met alle vertrouwen doorgegeven aan Luna.”

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van mijn fractiegenoten en heb er heel veel zin in,” zegt Koops. “Samen met de PvdA-fractie wil ik me blijven inzetten voor een sociaal en groen Zwolle met bestaanszekerheid, betaalbare huisvesting en duurzame energie. Zwolle moet een stad zijn waar iedereen zich thuis mag voelen.”

Het vicevoorzitterschap van de PvdA-fractie zal wordt ingevuld door Selma Hoekstra, raadslid voor de PvdA sinds 2020. 

Foto 1
Luna Koops (25) is de nieuwe fractievoorzitter van PvdA Zwolle. - Foto: PvdA Zwolle
Luna Koops (25) is de nieuwe fractievoorzitter van PvdA Zwolle.
Foto: PvdA Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)