Patty Wolthof bij afscheid gemeenteraad: ‘Laat je stem luid en duidelijk horen’

Foto van auteur

Na ruim 9 jaar nam Patty Wolthof afscheid van de gemeenteraad.
Foto: Peter Denekamp

Patty Wolthof (PvdA) heeft maandag afscheid genomen van de Zwolse gemeenteraad. De ervaren politica waarschuwde de raadsleden in haar afscheidsrede om niet conflictmijdend te worden. “Je hebt een stem gekregen, laat het dan ook luid en duidelijk horen.”

Wolthof besloot onlangs om te stoppen als raadslid. Ruim negen jaar was ze actief als raadslid. Ze koestert goede herinneringen aan haar tijd in de lokale politiek. “We zijn een lieve raad, maar we moeten ons ook moreel uitspreken over zaken waar we niet over gaan,” gaf Wolthof de voltallige gemeenteraad mee. “Of het nu gaat om het wangedrag van PEC-supporters, een bedreiging van onze burgemeester of de intimidatie van vrouwen bij de abortuskliniek.” 

Burgemeester Peter Snijders noemde Wolthof een centrale figuur in de Zwolse gemeenteraad. “Ze is geliefd bij iedereen,” aldus de burgervader, die bewust niet kiest voor het cliché ‘vriend en vijand’. “Want zover ik weet heb je geen vijanden,” aldus Snijders.

De Zwolse burgemeester is er niet helemaal van overtuigd dat Wolthof definitief uit de politieke arena is verdwenen. “Wij denken je ooit nog wel eens terug te zien in het openbaar bestuur of de politiek.”

Foto's 2
Na ruim 9 jaar nam Patty Wolthof afscheid van de gemeenteraad. - Foto: Peter Denekamp
Na ruim 9 jaar nam Patty Wolthof afscheid van de gemeenteraad.
Foto: Peter Denekamp
Van links af burgemeester Peter Snijders en Patty Wolthof. - Foto: Peter Denekamp
Van links af burgemeester Peter Snijders en Patty Wolthof.
Foto: Peter Denekamp