Olifantpoeppapier bij Wereldwinkel

Foto van auteur

De Wereldwinkel Zwolle heeft bijzondere producten in haar assortiment opgenomen. Sinds deze week kunt u in de winkel terecht voor diverse leuke papierartikelen gemaakt van olifantenpoep.

Bij het Maximus Papier Project in Kegalle, Sri Lanka, maakt men van de ontlasting van olifanten, die verblijven in het Olifanten Weesthuis, een papiersoort. Een olifant eet kokos, jakbladeren of kitulschors. Een volwassen olifant eet tot 180 kilo per dag en ontlast ongeveer 16 keer op een dag. Al het poep wordt verzameld en in de zon gedroogd. Vervolgens wordt het 6 tot 8 uur gekookt met een natuurlijk desinfectiemiddel. De overgebleven strootjes en takjes worden met afvalpapier uit kantoren in de hoofdstad Colombo vermengd tot een goede pulp. Van 10 kilo poep worden 120 vellen papier gemaakt of 60 vellen karton. Door zout toevoegingen wordt een gewenste kleur verkregen.

Maximus heeft de BBC World Challenge 2006 gewonnen. De prijs, een bedrag van $ 20.000,00, wordt beschikbaar gesteld door Shell.

 

Wie kennis wil maken met leuke papierproducten gemaakt van olifantenpoep kan dagelijks terecht in de Wereldwinkel Zwolle aan de Thorbeckegracht 12a.

Voor meer informatie over het project en de BBC World Challenge:

http://www.dailymirror.lk/2006/12/16/ft/8.asp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Olifantpoeppapier bij Wereldwinkel”

Reacties zijn gesloten.