Man (39) uit Dalfsen aangehouden voor schieten op 37-jarige Zwollenaar in Assendorp

Foto van auteur

Het slachtoffer werd per ambulance, met grote spoed, overgebracht naar het Isala ziekenhuis.
Foto: Peter Denekamp

De politie heeft een 39-jarige man uit Dalfsen aangehouden als verdachte van de schietpartij op de Van Karnebeekstraat. Een 37-jarige Zwollenaar raakte zaterdagavond ernstig gewond door de schoten.

Bewoners van de Van Karnebeekstraat werden gisterenavond rond 22.15 uur opgeschrikt door drie knallen. Volgens ooggetuigen zou een man in de rug zijn geschoten en vluchtte hij coffeeshop Sky High binnen. Agenten in kogelwerende vesten waren snel ter plaatse, maar troffen de schutter niet meer aan. De Dalfsenaar zou via de Enkstraat zijn weggerend.

Met spoed naar Isala
In de coffeeshop werd de ernstig gewonde Zwollenaar aangetroffen. Een traumahelikopter uit Amsterdam werd opgeroepen. De komst van het traumateam werd niet afgewacht. Direct na aankomst van de ambulancemedewerkers, die ook kogelwerende vesten droegen, werd besloten om het slachtoffer zo snel mogelijk naar het Isala te vervoeren. Binnen vijf minuten was de zwaargewonde Zwollenaar dan ook met spoed op weg naar het ziekenhuis.

Eerder vandaag deed de politie een getuigenoproep. Er wordt nog gezocht naar een belangrijke getuige en naar mensen in de omgeving van de Enkstraat die beschikken over camerabeelden.

Foto 1
Het slachtoffer werd per ambulance, met grote spoed, overgebracht naar het Isala ziekenhuis. - Foto: Peter Denekamp
Het slachtoffer werd per ambulance, met grote spoed, overgebracht naar het Isala ziekenhuis.
Foto: Peter Denekamp