Algemeen Log 47

Foto van auteur

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 48 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

256 gedachten over “Algemeen Log 47”

 1. Storing kranten van het Wegener-concern
  Maar eens zien wat de Sensator van de noodeditie gemaakt heeft.
  Overigens was de editie van dinsdag qua opmaak ook aangepast.

 2. Hahaha geweldig: ‘Jongeren schijten op twitter’ komt er voort uit een onderzoek. Het interesseert ze geen sodemieter. Heerlijk verfrissend, deze uitslag. Een keer een mediahype die lekker genegeert wordt door een deel van de doelgroep.:D

 3. Klopt Bas, dat was bij alle Wegener kranten zo. De TC Tubantia hier was ook aangepast “n.a.v. opmerkingen van lezers”. Ben ook benieuwd wat ik hier morgen op de mat heb liggen.

 4. Hahaha geweldig: ‘Jongeren schijten op twitter’ komt er voort uit een onderzoek. Het interesseert ze geen sodemieter. Heerlijk verfrissend, deze uitslag. Een keer een mediahype die lekker genegeert wordt door een deel van de doelgroep.

  En terecht toch, nutteloos communicatiemiddel

 5. Nog even een aanvulling op de crash bij Wegener. De website van de Stentor maakt er (nog) geen melding van. TC Tubantia doet dat wel:

  “Krant komt met noodeditie
  ENSCHEDE – De Twentsche Courant Tubantia verschijnt vandaag in een noodeditie. De lezer vindt in de krant een pakket binnen- en buitenlandpagina’s, alsmede enkele sportpagina’s en een groot aantal editiepagina’s, maar niet in de volgorde en samenstelling diede lezer gewend is. Mogelijk verschijnt de krant in een aantal plaatsen ook later dan normaal.

  De keuze om uit te komen met een noodkrant moest worden genomen na een crash in het centrale computersysteem in Eindhoven, die alle kranten van Wegener heeft getroffen. Directie en hoofdredactie hopen op begrip bij de lezer voor de afwijkende indeling van de krant. In de krant van morgen zullen de artikelen die vandaag ontbreken zoveel mogelijk worden meegenomen.”

 6. Het is schijnbaar een behoorlijke computercrash geweest, duidelijk te zien aan de opmaak, waarbij soms foto?s missen, soms dubbele artikelen.
  Even waan ik mij op vakantie elders in Nederland, als ik het regiokatern opensla en daar Dagblad Flovoland aantref.
  Wel een compliment dat de krant op dezelfde tijd als normaal op de mat lag.

 7. Hoe is het met de Stentor gegaan? Zelf heb ik de verkeerde stadseditie gekregen. Sterker nog, ik heb 2 stadsedities (beide niet de goede)… en staat er een pagina in met 8 verschillende kopjes, maar overal hetzelfde “artikel” (wat overigens geen logisch, doorlopend verhaal is).

 8. Ik erger me de laatste jaren aan de exposure van de Blauwvingerdagen. Ging je er ‘vrogger’ nog verwachtingsvol naartoe, en had je de dag van je leven; nu is het niet meer dan een slappe braderie geworden. Kampen, Meppel en zelfs Ommen met de Bissinghdagen zijn Zwolle voorbijgestreefd. Waar blijven de spraakmakende attracties??? En dan doel ik niet op het schminken of een amateuristische workshop streetdance. Ik vermoed dat ik oud wordt.

 9. Zie het volgende bericht van nu.nl

  “BERLIJN – Duitse deskundigen hebben nog geen oorzaak kunnen vinden voor het stijgend aantal gevallen van kinderkanker rond kerncentrales.

  De belasting door straling rond de centrales is te klein om het verhoogde risico te verklaren, meldde de federale instantie voor stralingsbescherming woensdag.
  Desondanks krijgen kinderen onder de vijf jaar vaker kanker, naarmate ze dichter bij een centrale wonen. Het aantal zieken was anderhalf keer zo hoog dan statistisch werd verwacht.

  Bij leukemie was het aantal patiëntjes zelfs dubbel zo hoog, meldden Duitse media.”

  >:( Ligt het aan mij of klopt er niks van dit bericht?

 10. Zwerfafval bij Stilohal
  Bij de Stilohal aan de zijkant (parkeerplaatsen) is het echt erg gesteld met zwerfafval. Wanneer gaan de werklozen van Pauporus daar eens de boel opruimen/ schoonmaken?

 11. Ik kan niet op die link komen van plantje waar litter nu live op de radio is….
  Door Natascha, op 15 juli 2009 om 20:32 +0

  Da’s nou jammer. Het ging nog wel zo lekker! Er zijn wel andere mensen die het wel hebben kunnen horen. Kun je ?berhaupt wel internet radio luisteren?

 12. Dirk, in zwolle kun je gewoon je uitkering ophalen, verder geen enkele verplichting hoor. dit is wijd en zijd bekend en daarom hebben we hier niet alleen zwerfafval, ook bergen zwervers die als door een magneet worden aangetrokken door het softe (linkse) beleid van de gemeenteraad hiero

 13. @Meneer Waalman: Uw link werkte niet. Daarom herhaal ik hem hier maar even: nu.nl.

  Ik weet niet of het bericht klopt, maar kan er op zich niets fouts in ontdekken.

  Overigens ben ik wel van mening dat we zo snel mogelijk van die vervuilers af moeten en overschakelen op duurzame energie.

 14. Joop, ik zie het verband niet helemaal. Voor mijn deur ligt dagelijks enorm veel rommel. Ik weet dat dat snackafval is wat uit de auto gegooid wordt. De zakjes en bakjes laten immers weinig aan de fantasie over. Als ik zie welke mensen meestal hun snacks in de auto opeten, dan zijn dat vaak mensen uit de bouw- of installatiewereld. Nu ga ik niet meteen met de schuldige vinger naar hen wijzen, maar om zwervers of uitkeringstrekkers hiervoor verantwoordelijk te houden lijkt me niet logisch.

 15. Gheheh je hebt helemaal gelijk.
  Ik gooi de rotzooi op straat, want ik weet toch wel dat de zwervers daar de schuld van zullen krijgen, nou die hebben alleen de straat krant en een pot bier. Of is dat soms wat er ligt daar bij de turfmarkt?

 16. Biertje ?? Dacht het toch van niet meer hé !!!
  Onze gemeentelijke ambtenaren hebben in hun almachtige wijsheid besloten om het drinken van een biertje buiten, op de stoep van je favoriete kroegje, te gaan verbieden. Dit staat te lezen in de stentor van vandaag. Volgens mij, en ik denk met mij heel veel anderen, gaat hier de grens van tolerant ondernemen volledig kapot. Zoals je je binnen de grenzen van het rookverbod, gastvrij opstelt door als barman toe te laten dat er een drankje mee naar buiten mag. Je als gast van een café blij bent dat dit kan, en je uiteraard netjes je glas weer binnen achterlaat, en je gewoon gedraagt als je buiten bent om even te roken, of gewoon van het warme weer te genieten.

  Ik moet me niet voorstellen hoe dapper zo’n orde-handhaver zich wel moet voelen, om de hele groep naar binnen te sturen en de kroeg in kwestie een boete op te leggen.

  Het is werkelijk te kleinerend voor woorden, hoe een “samen maken we de stad” gemeentebeleid, zich te kijk zet door dit soort maatregels erdoor te drukken.

  Ik hoop dat we massaal burgelijk ongehoorzaam reageren, door desnoods op de steop van het gemeentehuis een spontane pick-nick te gaan doen.

 17. Degi, ik ben het volledig emt je eens! keihard aanpakken dit soort onzin!
  Ik zal nog liever een agent op zn bek slaan dan dat ik mijn gegevens hiervoor opgeef voor een boete. En dat meen ik.

 18. Ik zou nooit iemand op zijn bek slaan, maar me wegdraaien, en botweg weigeren in discussie te gaan. Geweld lost nooit iets op. En ik heb dan ook nog een mening, die ik uitdraag, en niet opleg. En dat kunnen ze weten ook.

 19. F*cking onzin met hun overlast. Ze gaan volledig voorbij aan het feit dat heel veel mensen hier plezier aan beleven en dat dit een gevolg is van het eigen opgedriongen rookbeleid. Maar als er overlast is, dan mogen dingen natuurlijk niet. Ik meen het, de eerste ervaring die ik krijg met een agent die hiervoor bekeurt slaat om in een rel….als ze niet horen willen, dan moeten ze maar voelen.

 20. Degi, ik zal nooit de eerste zijn die geweld toepast. Ik weet echter wel dat agenten fysieke middelen inzetten als ik hun vraag negeer. Als ze dit t doen, dan doe ik hetzelfde. Als zij geweld gebruiken, dan gebruik ik geweld om me te verdedigen.
  Als ze genoegen nemen met het negeren van hun vraag en dus geen boete uit kunnen schrijven, dan is er niets aan de hand.

 21. Afgelopen week heeft EditieNL hier ook aandacht aan besteed.
  Helaas ligt de server van rtl eruit dus kon ik de link niet plaatsen.
  Maar deze regel is te belachelijk voor woorden.

 22. Er was vanmiddag politie en ambulance bezig op de brug van de Diezerpoorterplas. Net voor de brug, richting Diezerkade was iets gebeurd. In ieder geval met een rolstoel met voorzetmotor. Iemand werd gestrekt afgevoerd met de ambulance.

 23. Wilt u wel even heel rap naar binnen gaan met dat pilsje meneer?

  Kunnen we niet met z’n allen een tegengeluid geven voor deze regelhandhaving? Zoiets als Degi voorstelde lijkt me goed werken.
  Dit zijn geen democratische besluiten, dit is kopindrukgedrag van de politie. Dit moeten we niet nemen, er is niemand gebaat bij deze regel, behalve dat er een stukje bemoeizucht is bevredigd bij de ambtenaar die dit idee erdoor heeft gedrukt. Ach, misschien zit hij thuis onder de plak en heeft ie een dominante vrouw….

 24. drank op straat
  Vanmorgen heb ik op mijn weblog het volgende stukje gezet:

  Er wordt een einde gemaakt aan drinken op straat, zo lees ik vandaag in de Stentor.
  Aan de ene kant denk ik, mooi. Dat vind ik dan, omdat ik me stoor aan het feit dat ik nauwelijks door de Blijmarkt kan met mijn auto bij mooi weer, omdat het publiek van Het Proeflokaal, dat midden op de straat staat, nauwelijks aan de kant gaat.
  Aan de andere kant vraag ik me af, of dit wel de goede redenering is.
  Ik begrijp waar de schoen wringt. Er gaat meer publiek naar buiten om te roken en ze nemen anderen mee, omdat binnen blijven als de rest rookt ook niet echt gezellig is.
  De redenering is: er gebeuren nu dingen die we niet willen ?? we maken regels ?? daar moet iedereen zich aan houden ?? we handhaven de regels ?? er gebeurt niets meer.
  Deze redenering scheert al het publiek over één kam. De goeden moeten onder kwaden lijden. Alles wordt “gemiddeld” genomen. Dan heb ik het nog niet eens over het handhaven zelf.

  Naar mijn gevoel kan het ook anders.
  De afspraak wordt gemaakt, dat het publiek dat buiten staat niet zorgt voor overlast. Je kunt samen vastleggen wat je onder overlast verstaat.
  Zodra er wordt geconstateerd, dat er overlast is, krijgt de uitbater een waarschuwing. Bij een tweede keer wordt het verboden om met meer dan een bepaald aantal personen buiten te staan. Je kunt dan ook nog overwegen om dit verbod voor een bepaalde periode te laten gelden.

  Het voordeel hiervan is, dat je de mensen aanspreekt op hun verantwoordelijkheid. Niet alleen voor de omgeving, maar ook voor hun stamkroeg.

  In een tijd waarin we nadenken over het verminderen van regels, past de gekozen oplossing niet echt.
  We maken samen de stad.
  Laten we ook samen de gezelligheid maken. Binnen afgesproken grenzen.

 25. Zozo meneer van Boven…, als je in de binnenstad met de auto rijdt, waarom gaat u eigenlijk niet op de fiets,het is toch mooi weer ?? Of is dit een te voor de hand liggend inkoppertje.

  De enige reden die in mijn ogen gelegitimeerd is om mensen van de straat af te sturen, is als er ernstige overlast wordt veroorzaakt.

  Ik moet er persoonlijk ook niet aan denken, als ik door stad fiets door die dronken mongolen voor alles en nog wat te worden uitgemaakt.
  En ik fiets regelmatig ’s nachts door hartje binnenstad, dus ik zie en hoor wel eens wat.

 26. Wie weet, misschien wel, misschien niet. Feit blijft dat we nu met deze situatie zitten opgescheept, en daar wat aan moeten doen.
  Misschien wil je je daar ook sterk voor maken, en niet alleen maar in woorden ??
  Jij hebt de zetel, ik niet …

 27. John van Boven,
  Plezierige nuance, ik hoop dat de uitwerking zoden aan de dijk zet. Ik moet toegeven dat ik me vooralsnog nog steeds niet geroepen voel om gehoor te geven aan ‘het nieuwe bevel’. Het gaat me veel te ver. Wat mij betreft is de kous behoorlijk af, wat betreft regelgeving.
  Regelgeving heeft als functie om mensen goed met elkaar om te kunnen laten gaan, deze regel heeft volgens mij de functie om mensen niet goed met elkaar om te kunnen laten gaan.

 28. vooronderstelling
  Ik vraag me af waar de vooronderstelling vandaan komt dat overlast per definitie bestreden moet worden met regelgeving. Het is – zo lijkt het – een automatisme.
  Het merkwaardige is dat dit automatisme van verbiedende regels niet in werking treedt als de (eventuele) overlast komt van en activiteit, die wordt georganiseerd door de gemeente. Ik denk aan binnenstadactiviteiten die lawaai produceren. Dan wordt verwezen naar besluiten over toegestaan geluidsniveau. Festivals, kermis, noem maar op.

  Wat mij betreft houden we de leefbaarheid van de stad op niveau door er samen wat van te maken en als er overlast is, die aanpakken in plaats van het maken van regeltjes die de overlast zouden moeten voorkomen.
  En dan heb ik het nog niet over de effectiviteit van zo’n “oplossing”.

 29. Het gaat erom dat je de stad leefbaar houdt, en gezellig om in te vertoeven. En dat doe je niet door een beleid van gedogen dat mensen buiten een pilsje kunnen pakken, dat jarenlang met prima gevolgen is gevoerd, van de ene op de andere dag overboord te gooien. En dat zonder enige vorm van overleg met betrokken horeca gelegenheden, die wellicht zelf maatregelen hadden kunnen nemen om de overlast te beperken, zonder dat daar draconisch gemeentelijk ingrijpen voor nodig was geweest.

  Buiten dat is de timing om dit te gaan doen, hartje zomer, buitengewoon lullig.Voor de ondernemers, voor de mensen die buiten staan, voor de rokers, als voor de sfeer algemeen.

  Dus kom nou niet zeggen dat er geen kritiek is op door de gemeente georganiseerde activiteiten. Die doorgaans maar een halve dag ofzo duren, dit is structureel. En niet te vergelijken met een festival waarvan je op je klompen kan aanvoelen dat er enige overlast van komt. Dit zijn gewone mensen hoor, die ene raddraaier moet je eruit halen, en de rest gewoon laten staan. Die zijn allang blij dat er ingegrepen wordt bij calamiteiten, maar meestal moet het eerst echt goed fout gaan voor men in actie komt. En daar is dan weer iedereen de dupe van !!

 30. langs elkaa praten
  @degi.
  We discussieren langs elkaar heen, krijg ik de indruk.
  Mijn stelling is, dat regeltjes niets oplossen. Pak overlast aan en los dat op. Dat maakt het mogelijk dat het blijft zoals het nu is, zolang de cafébezoekers zich gedragen.
  Ik vraag van de gemeente om het net zo te doen als bij die andere activiteiten.
  Ik ben het dus met je ens: haal de raddraaiers eruit en laat de anderen gewoon genieten.
  Ik pleit dus ook voor overleg tussen horeca, gemeente en politie om te zoeken naar een echte oplossing.

 31. Ik was bezig met een heel betoog maar heb dat verwijderd. Ik ga het fors inkorten:

  Ik ben het dus met je ens: haal de raddraaiers eruit en laat de anderen gewoon genieten.
  Ik pleit dus ook voor overleg tussen horeca, gemeente en politie om te zoeken naar een echte oplossing.

  En die is er toch ook? Gedogen kan altijd nog. Volgens mij zijn er genoeg wetten en regels die zeggen dat mensen _bijvoorbeeld_ niet midden op straat lopen maar op de stoep horen. Afhankelijk van de hoeveelheid genuttigde alcohol kan ‘openbare dronkenschap’ worden aangevoerd.

  Concreet: Zijn er, volgens gemeente Zwolle, zo weinig wetten waarmee overlastveroorzakers kunnen worden aangepakt dat er een nieuwe regel ogpesteld moet worden?

  (even voor alle duidelijkheid: ik behoor doorgaans tot géén van beide partijen, niet de kroegbezoeker die op straat wil drinken (etc), niet de automobilist (etc.) die zich niet fatsoenlijk kan verplaatsen door de drankjesnuttigende mensen op straat)

 32. na een warme dag in het land van bartje koelt het nu lekker af Koko zit lekker onder de luifel en geniet van borrel en sigaartje;)Koko heeft nog een weekje bijgeboekt want heeft alle terrassen nog niet gehad 😀

 33. bedankt blauwtje;) koko kan je echt een keer aanraden om het land van bartje te bekijken. plaats zat bij koko onder de luifel 😀

 34. Vandaag live uitzending van TV Drenthe bij Koko op de camping:D Geen Jan Shit of dat soort bagger maar gewoon lekker muziekje. trouwens koko’s buurman op de camping is bert heerink, wie kent hem?;)

 35. Na de onvergetelijke blunder van reclameblad de Swollenaar door laatst met nieuws over Kampen op de voorpagina te komen nu een voorpagina op de Peperbus met alleen maar reclame. VIVA Weblog Zwolle!

 36. @Dick,

  Youp kan er wat van maar wacht dacht je van deze column van Nico Dijkshoorn!
  ;D;D;D;D;D

  De waarheid over Volendammers
  Uitgegeven: 23 juli 2009 07:51
  Laatst gewijzigd: 23 juli 2009 07:50

  Ik ben voor Yolanthe en tegen Jan Smit. Tegen alle Volendammers eigenlijk. Het heeft nu lang genoeg geduurd, dat gedweep met alles dat naar paling ruikt. In deze column eindelijk de keiharde waarheid over Volendammers. Door Nico Dijkshoorn.

  Trots zijn op je dorp, dat is al zo treurig. Het heel bijzonder vinden dat je dorp aan het water ligt. En daar dan over zingen.

  Dat gezeik al 40 jaar lang, over de zee. Nooit begrepen. Piet Veerman, met dat constipatiehoofd en zijn gejank over sailing home.

  Ik snapte toen al niet waar hij het over had. Ben je eindelijk weggevaren bij die wurgende kliek vissersgezinnen, en dat je dan terug wilt. Onbegrijpelijk.

  Verjaardagen

  Ja, is dan het argument, dat zal jij nooit begrijpen want jij komt niet uit Volendam. Nee, gelukkig niet. Ik kom uit een stad waar we ons de kolere lachen om Volendammers. We doen ze vaak na op verjaardagen.

  Zetten we een gevouwen vuilniszak op ons kop, doen we onze benen een beetje krom en dan zeggen we dingen als: ⤽haar naam is Laura, een hele lieve meid.⤝ Of we turen uit het raam en dan zeggen we iets over het weer.

  Janken

  Volendammers zijn trots op dingen waar we ons in de rest van Nederland gek om lachen. Ze kunnen janken om een net vol vis. Neem eens een voorbeeld aan die bikkels uit Zierikzee, mannen die gewoon lekker down to earth de dagelijkse vangst in een ton schudden en dan op huis aan gaan om met hun vrouw over politiek te discussiëren.

  Nee, in Volendam staan ze met een trillende onderlip naar een haring te kijken. Hoe je een schol doodslaat, daar gaat het tijdens verjaardagen over. ⤽Wachten tot ze je doodsbang aankijken en dan met een cd van Nick en Simon er keihard op inhakken.⤝

  Muziek

  Muziek en Volendam. Ook zoiets. Iedereen maakt er muziek. Kudtmuziek met waaiend haar en voorspelbare emoties. Infantiel opportunistisch, dat is de term.

  Het kan niet anders of oud-leden van BZN en The Cats gaan kapot als ze horen wat er nu allemaal wordt gezongen. Het is muzikale uitverkoop.

  Rock??n roll

  Over The Cats kan je kunt lullen wat je wilt, maar dat was ten minste nog een beetje rock??n roll. BZN, de laatste 25 jaar traden ze op voor zalen vol invalide- en wilsonbekwame medemensen, maar in hun beginperiode was dat nog een gevaarlijke band vol vruchtbare jongens. In ieder dorp van Nederland woont een zoon van Jan Keizer.

  Tegenwoordig heten Volendamse bands ⤽De 3 J??s.⤝ Meer een naam voor een kinderboek uit 1952. Volendamse zangers zijn tegenwoordig 17 jaar oud en staan in tenten vol met dronken mensen, te zingen over de maan, de sterren, een verloren liefde en natuurlijk, daar is hij weer, de zee.

  De zus van Jan Smit, Monique, heeft genoeg aan twee opgepompte kogelvissen in haar blouse en twee spiedende kraaloogjes in veel te veel gezicht. Zingen is verder niet belangrijk.

  Moeder

  In de moeder van Jan Smit komt alles samen wat Volendammers zo onverdraaglijk maakt. Dat enorme geloof in de eigen mythe. Het belachelijke, in iedere programma uitgevente, idee dat haar zoon Jan een bijzondere jongen is, terwijl wij, niet Volendammers, een schnabbelende, wat rondneukende, motorisch gestoord dansende jongen in een wit t-shirt van drie voor een tientje zien.

  De moeder van Jan Smit, die trots foto??s laat zien van Jans droomhuis, zo lelijk dat je er eerder de langzaam stervende Pierre Kartner in zou vermoeden. Wansmaak heeft vanaf nu een nieuw ijkpunt. Nooit eerder zag ik zo een oude zakken-huis als dat van Jan en Yolanthe. Zoals we nu allemaal weten volledig ingericht door zijn moeder.

  Tandvlees

  Yolanthe??s breuk met Smit, het voelt alsof ze thuiskomt. Eindelijk weer onder normale mensen. We hebben je gemist Yolanthe. Word in godsnaam weer onze eigen, spannende vrouw met heel veel tieten en tandvlees. Dans en vrij dat woekerende Volendam uit je lichaam. Desnoods met een dwerg.

 37. Op de A28 ziet het zaterdag en zondag zwart van de truckers. In Assen wordt het Truckstar Festival gehouden. Jaarlijks trekt dit evenement 65.000 bezoekers. Dat zorgt vooral voor extra drukte op de A28 naar Assen.

 38. Patatje vangrail
  ZWOLLE – Bij een ongeval is een Engelse vrachtwagen vrijdagmiddag rond 17.45 uur op de A28 bij Zwolle een groot deel van de lading verloren. Waarschijnlijk door oververmoeidheid schampte de chauffeur de vangrail, waarbij de zijkant van de vrachtwagen openscheurde. Daarbij werd een deel van het transport, ingevroren patat-frites, over enkele rijbanen van de snelweg richting Amersfoort gestrooid.

  De chauffeur raakte lichtgewond en is ter plekke behandeld. Door het ongeval ontstond een file van enkele kilometers, die was tegen zevenen echter alweer opgelost.

 39. mensen wat een zegen dat weblog zwolle niet meer gegijzeld is door dick, hopenlijk blijft ie nog 8 jaar op vakantie
  Door joop, op 24 juli 2009 om 23:44

  Je kunt natuurlijk ook wanneer hij er wél is een keer vermelden dat je vindt dat hij wel erg veel spamt.
  Dan geef je iemand tenminste nog een beetje kans zich te verweren.

 40. Zonder strafvermindering of gratie blijft Teledick nog zeker acht jaar op vakantie. :o;D;)

  En Joop kan niet op vakantie, want die is klauwen vol met geld kwijt aan alimentatie. :D;D

 41. Ingezonden:

  Ergenis over woningtoewijzing en het systeem daarvan

  Ik vindt dat het systeem waardeloos is. Men kijkt niet naar de situatie van de mens maar naar zijn opgebouwde punten. De woningcorporaties hebben alle macht en recht om dat te bepalen, want de gemeente heeft de macht overgedragen en die kan er niets aan doen.

  Niemand kan wat doen omdat ze allemaal voorgeprogrameerd zijn en omdat het systeem zegt. Ze durven zich ook nog een sociale woningbouw te noemen.

  Ben je ergens niet mee eens dan kan je alleen bij de vrom terecht voor een klacht.Maar hierdoor wordt je probleem niet opgelost.

  De woningtekort in Zwolle is een probleem en de gemeente kan er niets aan doen. De corporatie kunnen er ook niets aan doen want je moet maar punten opbouwen.

  De gemiddelde wachttijd voor een simpele 1 a 2 kamer appartement bedraagt minstent 2 jaar. En dan ben je nog niet zeker van een woning.

  De particuliere markt verhuurt appartementen voor minstens 650 eurp per/maand. Dat is meestal exclusief.

  ALs jonge stel heb je dus in Zwolle niets te zoeken is de boodschap.

 42. Aangenomen dat mensen die zaken inzenden ook de reacties lezen wil ik er toch even op ingaan.
  Ik kan me indenken dat het vervelend is om te moeten wachten op een woning. Echter, tot vorig jaar hebben mijn vriendin en ik in Zwolle Zuid in een hele leuke tussenwoning (eensgezinswoning) van 130m2 gewoond. De huur bedroeg tegen het einde ?? 592,- per maand. Lijkt me op zich dat een jong stel dat wel moet kunnen opbrengen. Als alleenstaande heb je denk ik wél een probleem met dat soort prijzen!

  Wij huurden destijds van Vesteda. Gezien de stellingen in de ingezonden reactie lijkt het me zeer wel mogelijk dat inzender zelf op zoek is naar een woning. Even contact opnemen met Vesteda kan je misschien uit de brand helpen.

 43. *Zucht*…
  Mijn vriendin verkoopt haar telefoon. Zogenaamde T-Mobile MDA Compact IV. Dat is de T-Mobile variant van de HTC Touch Diamond.
  Na veel bellen en nog veel meer onduidelijkheid zou uiteindelijk iemand vandaag de telefoon komen halen. Heel ding geïnspecteerd, zijn SIM kaart er al in gehad, alles getest… Hoesje bekeken. Ja, dat zag er wel ok uit.
  Zegt ie:”Is geen HTC.”
  “Nee mijnheer, dit is de T-Mobile variant.”

  Wilde hij mijn vriendin nog even wijs maken dat zij hem als HTC had geadverteerd. Zegt “Bedankt” en loopt de deur weer uit…

  Soms is marktplaats heeeeeel lastig!

 44. Politiebus door tunnel Ecodrome
  Mag een politiebusje ’s nachts eigenlijk door de tunnel bij het Ecodrome rijden zonder sirene en/of zwaailichten ?

  Hij reed wel keurig met de rechterkant over de stoep zodat ik op m’n scootertje geen last had

 45. Kan me voorstllen dat je die HTC wil verkopen, zelf heb ik er ook een, maar dat is eens maar nooit meer.
  Door Joppuh, op 26 juli 2009 om 09:09

  Ze heeft nu een andere HTC met een toetsenbord; mijn oude. Ik heb nu een Touch Pro 2. Zelf ben ik er wel heel erg over te spreken.
  Maar wat mij met name verbaasde is hoe de handel op Marktplaats soms gaat.

 46. Motor agenten rijden ook te pas en te onpas door de tunnels. Ook daar rijden ze wel rustig. Als dat inhoudt dat wat criminaliteit voorkomen kan worden vind ik het prima. Maar officieel mag het niet.

  In Groningen heb ik een keer een inbraak zien gebeuren. Tegen de tijd dat ik beneden was was de politie er ook. Vriendin en ik direct in de bus gezet om te kijken of de dader nog te vinden was. Maar dan rijden ze ook overal door! (Zonder signalen.)

 47. Ja, is idd raar. Zo wilde ik een doos Cohiba’s aanbieden onder verzamelingen-rookartikelen…… mocht ik geen sigaren aanbieden en werd mijn advertentie verwijderd!
  Waarom staa t er dan een rubriek rookartikelen?
  Die HTC vanmij… de batterij iws erg snel op en de software loopt regelmatig vast. Ik krijg ook veel meldingen dat het geheugen bijna vol is en dat ik actieve programma’s moet afsluiten terwijl er geen programma-s aktief blijken te zijn. Raar ding dus voor mij.

 48. Soms is marktplaats heeeeeel lastig!

  Inderdaad….. Bied je een fiets aan. Niet geheel gebruikelijk model in mijn geval maar goed…. Doet iemand een bod van 400 euro. Leuk…. als je weet dat er een versnellingsnaaf in zit die tweedehands al meer waard is dan dat (en de fiets is voor meer dan het 10-voudige de deur uit gegaan om even een idee te geven van de onbenulligheid van het bod).
  Of van die gasten die vervolgens op een bedrag van een paar duizend euro nog even één euro gaan overbieden. Dat soort biedingen neem ik dus niet serieus.

  Of zet je een oude vouwwagen op marktplaats. Tent is niet goed meer maar de bak en onderstel zijn prima in orde, leuk voor een aanhangwagentje/bagagewagentje dus. Komen van die pipo’s die je direct een mail sturen met ‘gratis kom ik hem ophalen’. Dan had ik hem wel gratis aangeboden kn*ppel…..

  Maar net wat je zegt: Soms is marktplaats hééééééél lastig (maar de klanten eigenlijk nog meer)

 49. Hé joop, sinds jij hier verdorie rondscharrelt zie ik hoe langer hoe meer pliesie in onze mooie wijk. Nu alweer verdorie, ze zullen toch niet getipt zijn over je impossante munitie-verzameling? Ga je nog naar de open dag van de FC of naar de opening van het stadion?

  Trouwens wat een nieuw…de enige écht goede VVD-er stopt ermee per 1 januarie is hij geloof ik alleen nog maar senator….Vond het bericht in het reclameblaadje van HORECA-Schwolle helaa niet zo goed.

 50. Bedankt voor zwaar interessante info van Nico Joppuh. Vind het doorslaan in zijn Smart Meets imitatie en doorzagen over mijn jeugdheld Frits Spits. Die bovendien een geweldig aardige vent is. Soms schrijft Nico wel leuk. Heb ook in de vakantie echter weer nagenoten van Youps gebundelde columns van vorig jaar. De afgelopen 2 weken moet ik nog lezen…….Godenzonen zo! Als die De Zeeuw een beetje fit blijft….kan het nog een mooi seizoen worden.

 51. 😀 vind ze weer goed
  Te triest voor woorden
  & Kwalbert, Paling Jantje & Jan (P.) de verdoezelaar, doen het altijd goed

  Maar het kan ook (heel goed) aan mij liggen 😉

  Deze passage kan ik me levendig inbeelden trouwens: Een avond stappen met Ronaldo, Kaka en Raoul. Dat is weer eens wat anders dan een nachtje doorzakken met Nick en Simon.

  Tjonge nou! De Spaanse dames hebben overigens ook een hele beste inhaalslag gemaakt. Zoals ze eruit zien en hoe vrij ze zich voelen. Petje af, zullen er ook wel aardig flauw van zijn geworden dat hun kerels de Costa’s afschuimden op zoek naar buitenlandse dames.

 52. Ik dacht dat je nog een weekje weg was Dick? Zag ik het vanmiddag goed, Joppuh en dame op het terras van café de Pierik?

 53. @ Plantje: Er is hier toch nog wel een link naar dat optreden te krijgen?

  Ik kan niet op die link komen van plantje waar litter nu live op de radio is….
  Door Natascha, op 15 juli 2009 om 20:32 +0
  Da’s nou jammer. Het ging nog wel zo lekker! Er zijn wel andere mensen die het wel hebben kunnen horen. Kun je ?berhaupt wel internet radio luisteren?

 54. Koko vandaag ook naar truckers festival geweest uiteraard heb ik ook de truckergakbal gehad en kon het niet laten maar de tweede was ook lekker;)

 55. @ Plantje: Er is hier toch nog wel een link naar dat optreden te krijgen?

  Welkom terug Dick… met 4-5 weken krijgen wij de opnamen. Ik ga kijken of ik die via onze eigen website openbaar kan maken.

 56. Assendorp, ’t is toch jeugdsentiment voor mij he? Heel leuk om daar weer ’s te vertoeven en de Pierik heeft ’n gezellig terras! Met ’t juiste merk bier maar dat was altijd al zo.

 57. Hier ook nog 4 weekjes werken en dan lekker 3 weekjes vakantie!
  Waarschijnlijk hele dagen aan huis en tuin klussen. Ach…in deze tijd ben ik al lang blij, dat ik een eigen huisje en tuin héb om aan te klussen 😉

 58. Wij gaan naar Italie het Gardameer maar dat duurt nog 5 weken hoor

  Dan hoop ik dat je beter weer hebt dan die mensen vorige week… met die hagelstenen enzo 🙁

 59. Mensen,

  velen van ons hebben de Google auto al rond zien rijden. Zouden ze al bijna klaar zijn met Zwolle?
  En wanneer zouden we op de kaart staan???

 60. uit mijn favoriete krant: “het had weinig gescheeld of Mahesh D. had zijn zoontje letterlijk doodgespoten”. Hoe kan het dat in een westers land als nederland dergelijke debielen (nota bene zelf ook al geadopteerd) gewoon een kind kunnen ophalen ?

 61. Weer gehinderd door nachtmerries met je obsessie in de hoofdrol joop? De TeleTroepToeterT ventileert graag opruïend komkommerkwijl zo je weet. Deden ze in WO-II ook.

  Ook gelezen over die ontsnapping in Belgium uit de “best” bewaakte gevangenis? De minster was net trots weggegreden toen 3 zware criminelen met een helokopter bevrijd werden… Over gedetineerden die niet meer mee willen werken aan een Pieter Baan-diagnose? Over Borghouts die er nog steeds zit? Over de DSB-bank die nog bestaat?
  Over al die claim-Nederlanders die zgn traumatische ervaringen van de Koninginnedagbeelden hebben :D:D:D Over de hebzucht en “over mijn lijk-prestatiedrang” die NL in de klauw lijkt te hebben. We naaien onzelf op en een ander. Ter meerdere glorie van ego, macht, status en aanzien. Ga maar eens op vakantie joop, dan valt je op hoe anders WIJ zijn en ons gedragen.

  Wat is overigens het verschil tussen de 1e en 2e alinea? Het woordje “bijna”. Het verschil tussen onderbuikgevoelens en feiten.

 62. haha Dick, die shock claim was echt n lachertje, wij kijken nergens meer van op in dit land maar mijn Cubaanse vriendin rolde van de bank van het lachen. Ik zei haar dat je nergens van moet opkiken, in ons land kun je nog met de kanarie piet naar de fysio.

  Heb je trouwens in het begin van deze algremene log mmijn post met de column van Nico Dijkshoorn gelezen, over Volendam etc?? Speciaal voor jou gepost!

 63. Dank je Joppuh! Vond hem erg sterk en heb er op gereageerd. heb vanmiddag uren in de zon MOETEN zitten bij Stappie. Ok beregezellig, maar geen Joppuh, noch Sjonne 😮 Ff bij Elles nog wat afzakkers en via Stappie net thuis….helaas. Misschien met Stratenfestival als Henri van Velsen (bekend van een onlangs zeer geslaagde bruiloft, met Gerty O.) voor Stap optreedt…

 64. Iemand Harry t.K. later op de middag nog zien speuren naar één of ander OV/chip ding? Rond het NS/station… Nou, ja hij heeft ook snel vakantie.

 65. aaaah mie jonge, ik mos werk’n in utrecht en was om 6 uur thuus, dan ff nakk’n en dinsdag is niet echt mijn dag om naar de stad te gaan.

 66. Ach Joppuh, de grijze sleur is er om te doorbreken. Alle terrassen zaten weer vol. Het stond wel een beetje l*llig bij Heetebrij buiten. Dat moet nu omdat er weer klagers bloed hadden geroken.

  Staan er straks 3 grote panden leeg met een HORECA-bestemming in onze mooie stad? X-Ray; Sally & het oude postkantoor?

 67. @ Joppuh, hoorde hele positieve verhalen over het land van herkomst van je vriendin… Ontmoette een bijzonder leuke vrouw op vakantie, ze wil absoluut nog eens naar Cuba. Al was het alleen maar vanwege de dans-cultuur.

 68. Morgenmiddag ben ik aan de beurt. Ik denk dat ik bij het Beugeltje begin en van daaruit steeds verder richting Assendorp.

 69. Gezellig Assendorper! Misschien kan ik voor morgenmiddag ook nog wel wat “lekker belangrijke-activiteiten” uitstellen. Veel alcohol zal er in elk geval niet door de goot gaan, we gaan morgenavond naar vrienden.

 70. Hebben de Zwolse teams zondag eigenlijk nog wat gemaakt met de beachvoetbal-finales? Het weer was er voor en strand is altijd geweldig 8) Zandvoort volgens mij.

 71. Was het zondag hier geen mooi weer? Ach, lekker belangrijk ook ….. alles; als je met een paar potten en goed gezelschap de middag buiten door kunt komen.

 72. in hoogeveen zijn twee pythons ontsnapt volgens telegraaf eten ze alleen vogels en muizen. Voor de zekerheid doet koko de caravankoelkast op slot, ik moet er niet aan denken dat die pythons toevallig ook salami , ham , kaas , worst enz lusten en ik morgen droog brood als ontbijt heb:'(

 73. TeleTroepToeTerend KomKomKommerKwaK, zeker uit die dierenzaak die vorig jaar ook met zoveel vaagheid was omgeven. Hoogeveen is niet de meest enerverende stad van ons mooie NL. Dan moet je wat bedenken om in het nieuws te komen. De voetbalcompetitie is ook nog niet begonnen, zodat de Elimieten, de Hollandschevelders en Hoogeveners zich daar ook nog niet op elkaar kunnen uitleven. Jij hoeft niet bang te zijn voor je worst Koko, heb je ook chorizo?

 74. In het pokerspel rond de Franse international Franck Ribéry heeft zijn club Bayern M?nchen tenminste 100 miljoen euro geëist van Real Madrid.

  Dat maakte manager Uli Hoeness donderdag bekend. ”We wilden een miljoenenbedrag van drie cijfers”, liet hij weten in een Duitse krant.

  De toptransfer ketste eerder deze maand af. Het kapitaalkrachtige Real Madrid wenste niet hoger te gaan dan een bedrag van 80 miljoen

 75. Veel Nederlanders weten niet wat elektriciteit kost en hoeveel energie ze jaarlijks verbruiken. Meer dan 60 procent van de consumenten kan niet aangeven wat de prijs is van 1 kilowattuur elektriciteit.

  Daarnaast kent ongeveer 40 procent de omvang van het eigen energiegebruik niet.

  Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) naar het energiegedrag van 751 Nederlandse huishoudens.

  Vooral jongeren hebben weinig benul van de kosten van elektriciteit, globaal tussen 20 en 25 eurocent per kilowattuur. Vraagtekens over het eigen energieverbruik bestaan vooral bij vrouwen.

 76. En dat terwijl vrouwen het meeste verbruiken! 😀
  Koken, was doen, afwassen, lang douchen, haren föhnen, soap series kijken enz enz 😀

  Nee, serieus… ik heb zelf ook weinig idee van hoeveel energie we verbruiken. Ik weet wel, dat we bij Greenchoice zitten. Een aanbieder met een prettige klantenservice die gegarandeerd groene stroom levert en gas waarvoor CO2 uitstoot gecompenseerd wordt.
  Verder leef ik er vooral lekker van!

 77. Gekke Gerrit.
  In het kader van de komkommertijd, vandaag een afbeelding van Gekke Gerrit:

  Is wat met die bus Nederlanders die uit het geweldige Barcelona terugkwam! Toch 6 doden en aardig wat gewonden. Geen drank, geen risicovolle weg, hij reed 40. Ze verwachten dat het door tegenliggers kwam :'(

 78. Je kunt niet zeggen dat de man niet gestudeerd heeft, dom is of niet weet wat er speelt in NL:
  Robert Ploeg is politiek wetenschapper en werkzaam als communicatie adviseur.

 79. Neemt niet weg dat de aannames verkeerd zijn: bv Geen talenten om te verkopen?? Dat is al een dubieuze en op zijn minst bestrijdbare quote.

 80. Milligerplays: Strandpaviljoen hoopt over een week of 3 te openen. Mooi ruim. Ze denken aan maaltijdenverzorging in de winter. Heb ze dit onvolprezen medium (nogmaals?) aanbevolen om hun plannen op te zetten. Het was er weer aardig druk trouwens.

 81. Hij was ook eens bij WVF…de landelijke opbrengst van het Zwaluwentoernooi bekend maken. Toen zeek ie een klein mannetje (die een bord met een getal mocht omdraaien na een vraag te hebben gesteld) wel zo ondubbelzinnig af. Tja, vrees dat ie niet anders kan.

 82. 15/8 Stadshagenfestival; gelukkig de eerste posters alweer gezien. Net de voornemens voor het 10-jarig bestaan (volgend jaar) vernomen.

  Er zit KLEUR in Stadshagen 8)

 83. Dit zijn verdorie ook cijfers! Voetbal op het hoogste niveau in NL

  Van 64.000.000 winst naar 34.000.000 verlies het jaar daarop :'( 😮 Ach, het leven ging door.

  Benieuwd naar het gepiep en de chaos na volgend seizoen. Als er 2 ploegen uit de Jupiler League Degraderen

  En de gevolgen voor de begroting…ook erg benieuwd naar het verschil tussen begrotingen van Topklassers en Clubs uit de Jupiler League. Maar dat is later pas.

 84. Vreemd stukje uit een artikel in het AD van zondag 19/7:

  Griekse ARTS neemt seksueel geweld niet serieus

  Alarmcentrale Eurocross Assistance adviseert meisjes die worden aangerand en verkracht altijd aangifte te doen. ,,Al is dat extra vervelend, omdat de Griekse politie daar niet bepaald op zit te wachten,???? zegt Nicole Bootsma van Eurocross. Bijkomend probleem is dat de lokale artsen meisjes die zeggen slachtoffer te zijn van seksueel geweld, ook niet serieus nemen.

  Een van hen is Dimitris Batsis, hoofdarts van kliniek Cretan Medicare, waar veel Nederlandse jongeren terechtkomen. ,,Af en toe krijgen we een melding van verkrachting,???? zegt hij, ,,maar die zijn nep. De meisjes doen het voor de verzekering. Ze willen geld hebben van hun verzekeraar.???? Ook Manos, een radioloog die ??s nachts baliedienst draait in dezelfde kliniek, gelooft niet in verkrachtingen.

  ,,Je kunt niet tegen je zin seks hebben,???? stelt hij. ,,Zo??n meisje drinkt te veel en gaat vervolgens met de barman mee. Dan heeft ze seks. De volgende dag vertelt ze dat aan haar vriendinnen, maar die vragen waarom ze dat heeft gedaan. Dan gaat ze denken dat het tegen haar zin was.????

  Volgens Manos moeten de meisjes niemand vertrouwen. ,,Wij zijn allemaal mensen, geen engelen. En in Nederland ga je toch ook niet met een wildvreemde man mee?????

 85. Komt Café de Stoof niet met meer promotie voor het zomercarnaval morgenavond? Lijken perfecte omstandigheden te worden. Programma in de agenda. Maar het lijkt wel heel wat anders als het exotische Rotterdamse Zomercarnaval.

 86. in de populairste krant van nederland las ik dat we 1,8 miljoen niet westerse allochtonen hebben in nederland die alleen al dit jaar 12,7 miljard kosten. deze cijfers vallen mij erg mee

 87. Bijzonder verschijnsel nu op buienrader. Vanuit het centrum van Nederland waaien alle buien weg. Niet een kant uit dus. Alsof Zwolle het epicentrum is 😉

 88. joop vindt populairste belangrijker als kwaliteit. Niet nodig om op te reageren dus. Las in de Sensator van het drama op de kinderboerderij in Westenholte! Dat Demy via een omweg bij Ajax kwam. Slim in de Stentor gevlochten “Oranjevlaggetjes-Muskusratten-verhaal”. Moet Campert nog lezen. Mijn zoon mag vaker ’s zaterdagsmorgens, heel vroeg, meehelpen bezorgen. Vond Herman N.’s laatste zin dan wel weer jammer en fout-cynisch over de nieuwe spits Schreurs van de FC. Verder nixxx op aan te merken, Herman. Ideale schoonzoon 😉

 89. @Plantje.

  Wat verdienen we eraan dan?

  Dat weet ik net zo min als dat ik weet wat een “niet-westerse allochtoon” (wat een vreselijk woord) kost.
  Ik ben overigens benieuwd of het wel te berekenen is.

  Maar op zich vind ik die vraag van Fritsma aan bijna alle ministeries niet eens zo gek. Als ze er serieus werk van gaan maken (gaat op zich ook weer heel veel geld kosten) zou het kunnen zijn dat deze vraag wel eens een aardig overzicht op kunnen leveren. Uiteraard kunnen we dan weer gaan bakkeleien over de gebruikte definities.

  Mijn opmerking was ingegeven door het volgende artikel
  Immigrant nuttig voor economie

 90. Man genept met zetmeel in plaats van speed
  ZWOLLE/OSSENZIJL ?? ‘Via een jongen’ had een 20-jarige man uit Ossenzijl een zak met 100 gram speed gekocht. Hij bewaarde de drugs in de vriezer – met de bedoeling het spul te verhandelen – maar hij liep rond de kerstdagen tegen de lamp. Dat was balen, maar de schrik werd nog groter na politieonderzoek. De speed was vooral zetmeel.
  Omdat er echter nog wel wat sporen van amfetamine (grondstof speed) in de gevonden zak poeder zat, werd de Ossenzijliger voor de rechter gesleept wegens bezit van harddrugs.
  De politierechter in Zwolle noemde het voornemen om de slechte drugs te gaan verhandelen verwerpelijk. Bewijs dat de man al had gedeald was er niet. Hij stond alleen terecht voor drugsbezit van ruim tachtig gram speed (minus de hoeveelheid zetmeel).
  Tot zijn grote schrik kreeg hij wel te horen dat normaal gesproken voor deze hoeveelheid harddrugs een celstraf staat van zo’n acht maanden. Dat vond echter ook de officier van justitie een beetje te veel van het goede. Ze eiste een werkstraf van 180 uur plus een voorwaardelijke celstraf van een maand. De rechter vonniste conform.

 91. Potverdoeie wat jammer dat ik door die afwerende comedy van Erwin Koolschijn die lieftallige dame, zeg maar h?t gezicht van RTV Twente niet kwam te spreken!

 92. Hé Zwolse, wat gezellig zo laat op de zaterdagavond! Zou enkel wat positiefs over je kunnen verzinnen…Maar dat weet je vast.

  Wat gaat niet lekker dan meid? Iets om volgende week bij de tentmuziek te bespreken?

 93. Hier moest hier zijn Dick;DZal wel aan de tijdsduur liggen dat type foutje.En die tentmuziek worden daar de plaatselijke zaken opgelost?;D En waar kan ik die tent vinden.

 94. Misschien ook aan de hoeveelheid ingegoten drank 😉 Lekker belangrijk.
  Schijnt dat de op Assendorper-tentmuziek-festiviteiten de algemene vredespijp de ronde doet. Zelfs een geacht afgevaardigde van “de club van de kleine man” zal daar acte de presence geven. Dus kom op tijd…want vol is vol!

  Het betreft de Assendorperfeesttent bij Eureka (goeie kreet overigens, zo je vast wel weet).

 95. Haha, gaat niet lukken vrees ik. Hij komt zijn ivoren toren niet uit; woont vlak bij een maat van me. Zal hooguit zijn adjudanten sturen, zoals tijdens het weblog-lustrum (waar jij helaas niet was!?). Ach, laten we dit onderwerp maar houden voor wat het is; mooi rustig zo.

  Maar uh, als je zondag niet kunt…..het Stadshagenfestival is ook altijd beregezellig.

 96. Het is idd te triest om waar te zijn. Tjonge nou, moet nu stoppen om niet in diskwalificaties te vervallen. Wil je echter nog wel hartelijk bedanken!

 97. 😀 Zeker met je eens. Gelukkig hadden ze wel in de gaten wanneer ze te ver gingen. Die “halve kip-comedy” enzo vond je niet erg?

 98. Ongelooflijk he, toch probeer je altijd iedereen in zijn/haar waarde te laten. Heb er wel van geleerd dat enkelen gewoon s*kkels zijn.

 99. Ik zie dat Dick ons weblog even in leven heeft gehouden gisteravond 🙂
  Zelf ben ik naar het Bosfeest geweest. Leuke band, potje bier erbij en ook nog goed weer gehad! (Iets wat we vandaag helaas niet kunnen zeggen….en ik moest het gras nog maaien!)

 100. ach plantje één troost wij moeten hier vandaag de voortent nog afbreken, maar als ik hem laat staan kan ik nog wel ff droog het gras maaien:D;) onze vakantie zit er op hier in coucancé>:( de sleurhut kan weer terug naar .attem

 101. Mishandeling leidt tot drie aanhoudingen
  Zwolle, 02-08-2009 / Bron: politie.nl

  In de nacht van vrijdag 31 juli op zaterdag 1 augustus kreeg de politie een melding dat meerdere personen zouden zijn mishandeld en dat een fiets zou zijn vernield op de Assendorperstraat. Hier troffen agenten drie mannen (allen 18 en afkomstig uit Zwolle) aan die verklaarden te zijn mishandeld door drie andere mannen, die er vervolgens vandoor waren gegaan in een auto. Aan de hand van de signalementen en een beschrijving van de auto konden de drie verdachten even later aan de Nieuwe Deventerstraatweg aangehouden worden. Het gaat om drie Zwollenaren van 20, 20 en 23 jaar oud. Zij werden ingesloten op het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

 102. Enkel voor een populistisch weerwoord aan Geert, door een hockeyhoofd. Stappen gewoon hand in hand met de VVD door Europa.
  Geloof dat niet zo 1,2,3 kan worden aangeven op welke punten D’66 nog sociaal is :'( Nee, dat sympatieke van Hans van Mierlo en Jan Terlouw is er wel af. Dat ze allemaal (vooral heren) van stand zijn is altijd al geweest. Maar het mist charme en en en 😉

 103. Het gras heeft een dusdanige lengte, dat het gemaaid moet worden. Anders is het ook geen gezicht.

  Nee, van het bosfeest geen bijzondere details. Stond een leuke band te spelen die veel muziek spelen die wij ook in het repertoire hebben. Ik was zeer benieuwd hoe zij dit zouden brengen.

 104. Real Madrid en Internazionale hebben een akkoord bereikt over de verkoop van Wesley Sneijder. Dat meldt de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport zondag. Inter moet nu nog overeenstemming met Sneijder zien te bereiken.

 105. Ach Plantje, het gras en de plantjes mogen toch wel eens gek doen, zonder gelijk uitgedund te worden omwille van een strak gazonnetje?

 106. ***Attentie, post bevat tussenstanden Eredivisie***
  @ harry: oh! Van de Vaart wil nu toch ook weg. Heeft begrepen dat ze daar niet meer op hem en Sylvie zitten te wachten. Hij zou te duur zijn voor Ajax die nu net als Feyenoord (met 1-0) voor staan.

 107. ***Attentie, post bevat tussenstanden Eredivisie***
  Feyenoor en Ajax (BIJ GRONINGEN) op 2-0 lijken dus 3 punt voorsprong op het speeltje van Dirk S. te hebben genomen.

  Kijken wat PSVouw thuis om 16.30 tegen de club van Honda gaat doen.

 108. He Zwollenaar: vreemde reactie. Praten die je immers met je mond. Posten op internet met je vingers, al zul je het ongetwijfeld goed bedoelen; vind er een wereld van verschil tussen zitten.

  Over weinig zeggen geschreven…vind je je oordeel zelf ook niet “nogal subjectief”?

  Mensenkennis bedoel ik…. aan elkaar. Je maakt mij niet wijs dat je nog nooit vaker te horen/lezen hebt gekregen dat je er met je oordeel helemaal naast zat? Oordelen en commentaar geven, tja daar heb je ook mensen voor nodig.

 109. Hahaha, Dickie toch, wat een sneu commentaar. Jij hebt de wijsheid in pacht? hahaha… Je wil het niet zien he? Ik geef het op, ’t heeft weinig zin en door zo’n plaat (voor je kop) kom ik niet doorheen. Slaap lekker verder.

 110. Scherp Zwollenaar! Ben jij hier ook eens door het leven gegaan als “opletter”? Goed man!!

  Maar inhoudelijk, heb Hans regelmatig voorgesteld de werkwijze van Sargasso te kopiëren. Daarbij heb je een minuut de tijd (ongeveer) om je post aan te passen. Werkt erg goed en staat verzorgder. Misschien technisch niet mogelijk. Gelukkig wordt hier, op dit onvolprezen log, ook achteraf wel eens wat gecorrigeerd.

  Maar nog meer noten op uw zang meneer de “mensenkenner”?

 111. Vind dit wel leuk…actie/reactie is altijd gezelliger:

  Hahaha, Dickie toch, wat een sneu commentaar. Jij hebt de wijsheid in pacht? hahaha… Je wil het niet zien he? Ik geef het op, ’t heeft weinig zin en door zo’n plaat (voor je kop) kom ik niet doorheen. Slaap lekker verder.

  Waarom vind je het nodig me ineens met een verkleinde vorm van mijn naam aan te spreken?
  sneu commentaar…..Je weet nog steeds niet wat subjectief betekend?
  Wijsheid in pacht?????? Ik? :D:D:D Tragisch als je zo denkt.
  Opgeven is laf zo je weet.
  Plaat voor de kop? Kun je dat uitleggen?
  Dromen doe ik enorm graag, ook overdag maar slapen en typen tegelijk?

  Nou ja, je hebt in elk geval ook een aardige fantasie.

 112. Och Dickie heeft weer even iemand gevonden om tegen te praten ( cq typen mocht je dat te moeilijk vinden), nou nee dank je, ik moet verder met mijn leven. Zou jij ook eens moeten doen ipv dagen lang plakken en knippen op internet om zo een weblog vol te pletten met info die we zelf ook wel kunnen vinden mochten we dat ?berhaupt al graag willen weten! . En nee ik denk zeker niet dat jij de wijsheid in pacht hebt, jij pretendeert dat gezien je oeverloze commentaar.
  Plaat voor je kop kan ik je helaas niet uitleggen omdat die bij jou gewoonweg te dik is om door te komen.
  Daaaag!:'(

 113. Lieverd…nogmaals “praten” doe je met je mond en meestal met degene waar je graag mee praat. Hier beantwoord ik enkel je aantijgingen. Da’s wat anders. Ja, ik vind je wel aardig moeilijk, ingewikkeld zelfs. Maar ga gerust je gang, het mag allemaal in dit mooie land. Persoonlijk vind ik het een beetje zonde van de tijd om me voortdurend met anderen bezig te houden.

  Moet wel lachen, hoop niet dat je het erg vindt. Of het uilachen is…..goed mogelijk 😉

 114. Zo aan al het commentaar te lezen word het tijd dat het zonnetje weer gaat schijnen, Koko is inmiddels weer in .attem aangekomen en tot mijn verbazing moet er hier ook grasmachine er eerst overheen;)

 115. Koko, het is niet iedereen gegeven een glas halfvol te denken. Of het zonnetje te zien schijnen. Er zijn er zelfs die de zon nog niet bij een ander kunnen zien schijnen. Ach, allemaal helemaal niet belangrijk genoeg om je druk over te maken. Wegglimlachen, die verbitterde zuring.

  Laat ze maar eens naar de spelvreugde van VVV’s Honda kijken.

  Hé heb je het spulletje nog een beetje droog Áttem binnen kunnen krijgen? Tja gras is mooi, maar bij een ander. We hebben er op het werk ook veel werk mee. Maar hier is alles niet voor nixxx dicht ;D

 116. Och jongens, wat een wartaal en een vooroordelen.
  Zwollenaar’s dreigent en/of voorspellende gave neem ik natuurlijk niet serieus. Daarvoor hoef je elkel zijn andere bijdragen vandaag door te fietsen. Hij zal wel wat gerookt en/of gedronken hebben. Kan me niet voorstellen dat iemand in normale doen zo handeld en mensen zo belabberd slecht kan inschatten.

  Over inSCHATten geschreven….hoi Zwolse!
  😉

  Wel aardig gevonden Assendorper (dat Beugeltjes-terras is ons—met een prominent poster van hier—idd uitstekend bevallen, met zeer vriendelijke kelner) WEZO. Die mensen mogen ook wel eens voor het voetlicht….tjonge wat doen die vaak veel en gedreven goed werk. Grappig ook, dat velen vaak vrolijk zijn. Zouden sommigen hier ook eens moeten proberen.

  Nee, ik werk bij een waterschap. Ben ook niet zo gesloten over alles als de meeste posters hier. Mij is namelijk opgevallen—-zal wel door mijn juist gerade leeftijd komen—dat je terugkrijgt wat je geeft.

 117. Assendorper heb over het algemeen niet zo n hoge pet van mensen op, die met een;D wat laagdunkend over bv de WEZO schrijven /typen.

  Hoi Dick ook uitnodiging gehad voor verjaardagpartijtje?

 118. Doe ik ook het liefst de hele dag…nixxx. Ok lekker dagdromen, beetje lachen, zeuren en af en toe een hapje en een droogje. Ok, heel af en toe wat leuke inspanning…..Maar dat kan niet! Morgen weer buffelen.

  Jij bent een echte mazzelp*k Assendorper!

  @ Zwolse: Dat had ik nou verdorie wel eens graag willen hebben: een uitnodiging voor een verjaardagspartijtje! Toch niet de laatste Tonne-reunie?

 119. Namiddag met de luiken dicht
  Een klamboe in een streep zonlicht
  De schaduw op jouw blote rug
  En die vreemde zoete mango-lucht
  En buiten kabbelt de zee heel kalm
  De wind ruist in een dadelpalm
  Het kamermeisje fluistert zacht
  Jouw blik op mij als je lacht

  refr.:
  Zeg maar niets, nee nee
  Zeg maar niets, wat moet je met woorden
  Zeg maar niets, nee nee
  Zeg maar niets, wat moet je met woorden

  Zo loom en warm in een heel ver land
  Valt een laken uit een hand
  Loopt een vlieg op een bruine voet
  Wacht een brief die iets uitleggen moet
  En buiten buigt een orchidee
  Zich langs ons raam met de moesson mee
  Ik denk aan wat je later leest
  “Is het paar intiem geweest”

 120. Sorry Zwolse en Assendorper dat ik jullie gesprek onderbrak met deze songtekst van Rob de Nijs. Komt namelijk door

  maar dat zijn jouw woorden

  Deed me denken aan

  Zeg maar niets, nee nee
  Zeg maar niets, wat moet je met woorden

  Stoor je verder niet aan mij. Of wel, mag ook 😉

 121. Wat is Zwolle dan toch vredelievend. Tenminste zolang de weekend berichten van hier nog niet binnen zijn:
  – 44-jarige man uit Oudenbosch wil zijn buurman met een straathamer en 2 vleesmessen vertellen dat ze de rijdende rechter niet nodig hebben.
  – Vader uit Aalten hakte “ins blauen hinein” op de auto van een Winterswijkse stalker (25) van zijn dochter. Nu weet ik toevallig dat er wel wat edels in Winterswijk e.o. woont….ok verzachtende omstandigheden 😉

 122. Nee was verjaardag van de ega van the Big Boss uit dat smurfendorp.
  Kreeg hoog persoonlijk een uitnodiging per e mail van himself.

  Was wel heel aardig ,maar had geen tijd om te gaan.;)

 123. Eerste bericht gaat natuurlijk nergens over.

  Maar het tweede bericht Dick… Ik denk dat wanneer je dochter echt gestalked wordt je al snel ten einde raad bent! De politie kan eigenlijk niets doen totdat er echt iets gebeurt en ondertussen word je horendol van zo iemand!
  Nee, dat is een typisch bericht waar twee kanten aan een verhaal zitten!

 124. :D:D:D Zwolse, dan heb je daar ook al een onuitwisbare indruk achtergelaten. Bovendien zaten ze op dat verjaardagsfeestje vast te springen om interessant-overkomende dames. Och, het is ook wat met die factor “tijd” 😉

 125. Klopt Plantje, maar echt met wapens…nee dat zie ik mij niet doen. Zo hem zeker eens opzoeken. Goed en duidelijk gesprek kan veel kou uit de lucht halen. Noem mij maar naïef maar ik blijf daar in geloven.

 126. Een echte stalker is elke vorm van realiteit al voorbij. Dus ook een reëel gesprek zal niets uithalen. Zij zijn er van overtuigd dat (in dit geval) de jongedame gewoon niet goed genoeg nadenkt. Als ze dat wel doet weet ze dat ze bij hem hoort. Dat soort zotte ideeën.
  Ik kan me wel indenken dat je dan als vader in staat bent een auto te verbouwen. Een wake-up call zeg maar.

 127. gister de hyperaktieve en superintelligente PREM gezien bij zomergasten, wat bleek : hij deelt mijn enorme afkeer van jan pronk, wim kok en met name het communistisch dagblad, beter bekend als volkskrant.

 128. Grappig joop, die verschillende waarnemingen:

  Margriet van de Linden is een enorme topper!
  Prem kwam weer als een gefrustreerde grootbek over. Weinig van zijn intelligentie gemerkt. Ongenuanceerd schelden kan iedereen. Heb geen houtsnijdende argumenten tegen het beleid inz. Suriname (??? van 2 personen????) gehoord.

  ⤽Oh, ik wil graag met Desi in debat en met Jan maar dat willen ze niet!?⤝ Weet ook wel zeker Premmetje dat niemand in de debat met een ongenuanceerde roeptoetert wil.

  Vond de Zomergasten van vorig seizoen (ondanks de mindere presentator) met Ronald Plasterk; nog steeds veruit de beste. Maar het populistische gilde kan zich opmaken voor Pechtold…

 129. Joop, wat vond je dan van de ode aan de vrouw (in het algemeen volgens het mislukte rechtse advocaatje) vertolkt door die Belgen? Koennetje in lange foele regenjas?

Reacties zijn gesloten.