Zwolle vangt vanaf maandag 60 extra asielzoekers op

Foto van auteur

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Zwolle heeft vrijdag gehoor gegeven aan de oproep van demissionair staatssecretaris Van der Burg van Justitie om extra opvangplekken voor asielzoekers ter beschikking te stellen. De vluchtelingen komen vermoedelijk maandag al naar Zwolle en krijgen onderdak op bedrijvenpark Oosterenk. Dat zegt een woordvoerster van de gemeente.

Burgemeester Snijders deed het aanbod na een dringende oproep van de staatssecretaris. De druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel is momenteel hoog. Dagelijks melden zich zo’n 250 asielzoekers in het Groningse dorp.

Om de druk op het aanmeldcentrum te ontlasten zocht Van der Burg per direct 450 opvangplekken. Zwolle en Arnhem reageerden positief op het verzoek en boden respectievelijk zestig en tweehonderd tijdelijke plekken aan.

Zwolle vangt momenteel driehonderd statushouders en zevenhonderd Oekraïners op. Daarnaast verblijven veertig alleenstaande minderjarige vreemdelingen in hotel Lumen bij het PEC Zwolle stadion en vangen Zwolse gastgezinnen 128 vluchtelingen uit Oekraïne op.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp