FC Zwolle scoort, maar verliest in Utrecht

|   Laatste wijziging

Utrecht – FC Zwolle heeft zaterdagmiddag de derde oefenwedstrijd in Utrecht tegen de plaatselijke FC verloren. Op Sportpark Zoudenbalch in de Domstad werd de uitslag 5-1.

Na twee nederlagen tegen FC Twente en Olympiakos Piraeus volgde zaterdag de derde nederlaag op rij in de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen. FC Utrecht kwam op voorsprong door een een doelpunt van Wuytens. Van Wolfswinkel (ex-Vitesse spits) scoorde de twee daaropvolgende goals. Wat FC Zwolle de twee voorgaande oefenpotjes nog niet lukte realiseerde het team van Jan Everse deze middag wel: het scoorde! Guarino maakte in de 36e minuut de eretreffer voor Zwolle. Mulenga maakte de laatste doelpunten voor Utrecht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

23 gedachten over “FC Zwolle scoort, maar verliest in Utrecht”

  1. Ik zat vorige week toch aardig goed met mijn voorspelling. Ik heb gezegd een 4-0 nederlaag. Binnenkort zullen ze nog wel een paar doelpuntjes maken tegen amateurclubs waarvan de jongens nog op een camping zitten. En als dat niet lukt dan is het excuus, wij hebben vanochtend nog een behoorlijke training gehad. Opdoeken dat hele spul daar aan die Ceintuurbaan.

  2. doe maar lekker bijdehand ramon, je raakt vanzelf wel gewend aan verliezen. knap dat je toch altijd achter je cluppie blijft staan in slechte tijden en nog slechtere tijden.

  3. Ach , er zijn ook mensen die positief in het leven staan he ….;)

    Het is toch ook niet zo dat we verliezen van slechte tegenstanders , en een goede voorbereiding geeft ook geen garantie voor een goed seizoen .
    Waarom zou een slechte voorbereiding dan betekenen dat er een slecht seizoen staat te wachten .
    Supporter ben je niet voor even , maar voor je hele leven !!

  4. Achja, ’t is een oefenwedstrijd. Van Utrecht verliezen is geen schande, maar ik had ook liever een klinkende overwinning gezien. Nu is het in ieder geval een nuttige pot, want je hebt wat te verbeteren.

  5. 5-1 is hoe je het wendt of keert een afgang.
    Ook het feit dat het enige Zwolse doelpunt op naam komt van een verdediger is veelzeggend denk ik.
    D’r mot echt eens een spits bij komen anders draai je dit jaar weer een verloren seizoen.>:(

  6. Heb de wedstrijd gezien maar moet jammer genoeg zeggen dat het er niet goed uitziet. De nieuwe links back is echt onstellend zwak zowel speltechnisch als tactisch.
    Hoe men er toch bijkomt om dit soort spelers binnen te halen, kan ik echt niet volgen.

  7. Wat een voetbalkenners hebben we toch.Als Zwolle tegen een amateurclub speelt is het niet goed en nu hebben ze allemaal goede tegenstanders en verliezen,ook omdat ze pas bezig zijn .als ze straks weer nacompetitie voetballen hoor je niemand meer.Ook ik heb gekeken en vond het zwak,maar hoop toch dat er de komende weken verbetering in komt .
    Hoop doet leven
    Al duurt het even
    vertrouwen geven

  8. (Ex-) sponsor Roy van Veen (Zoranet) is het niet eens met het beleid van FC Zwolle en gaf en paar weken geleden zijn sponsorschap op.
    Zijn commentaar op de wedstrijd via zijn blog:

    En onze FC balt zich via wat oefenwedstrijden warm om te bewijzen dat ze tot de top van de Jupiler League horen. Daar staat ??toptrainer?? Jan Everse natuurlijk garant voor. Zeker als je weet dat hij qua 1e selectie carte blanche heeft en ondersteund wordt door Jaap Stam en Bert Konterman. Beter gaat het niet worden, aldus een hele schare kenners aan het eind van vorig seizoen. Everse en zijn fans kregen alles wat ze maar wilden. Alles en dus is er een resultaatverplichting. Niets meer, niets minder.

    Hoe bruut is de realiteit zo voor aanvang van het seizoen. FC Zwolle heeft zich nog niet eenmaal als ploeg gepresenteerd en verliest simpel van de 2e garde van bijvoorbeeld een FC Twente of de Griekse landskampioen. Gisteren stonden ze tegenover een aardig draaiend FC Utreg en werden ze volslagen weggespeeld. Afgemaakt. De Zwolse performance had veel weg van ??slapstick?? aldus aanwezige FC Utreg supporters. FC Zwolle zelf verwart sterretjes met lichtpuntjes.

    Echte fans weten natuurlijk dat dit een bewuste keuze is van meesterstrateeg Everse. Alles om de concurrentie zand in de ogen te strooien. Over twee weken staat er een topteam, dat zich met vijf vingers in de neus naar de promotie voetbalt. De realiteit moet je vooral niet onder ogen durven zien. Dromen is beter. Er staat een goed elftal. Het is een heus team. Er is een toptrainer. Er is geen tekort. Er is een hoofdsponsor. Er is geld genoeg om nog vier spelers te kopen. ??Tuurlijk.

    De huidige situatie was voor de echte kenner natuurlijk geen verrassing ??

  9. Zwolle was inderdaad niet best maar om heel eerlijk te zijn, was ik ook niet echt onder de indruk van Utrecht…

    Die Guarino mag van mij wel weer weg, die gast heeft echt niks in zich.

    Snapt die meneer Roy van Veen er dan niets van? Ik bedoel, ik vind het totaal geen schande om door een b elftal van Twente weggespeeld te worden, die gasten van dat b elftal zitten gewoon bij de selectie en gaan dus gewoon voorronde champions league spelen…..

  10. @FCZ

    Uit de blog van Roy van Veen spreekt meer rancune dan voetbalverstand.

    De 0-2 nederlaag tegen FC Twente had een echte kenner wel ingecalculeerd. FC Twente eindigde afgelopen seizoen als runner up in de Eredivisie en speelt voorronde Champions League. Het ??tweede elftal?? van FC Twente herbergt nog altijd meer kwaliteit dan een Jupiler League ploeg met gevestigde spelers als Wellenberg, Douglas, Heubach, Vidarsson en Hersi en jonge talenten als Vujicevic en Kastrati.

    De 0-3 nederlaag tegen Olympiacos zal ook geen enkele kenner hebben verrast. Olympiacos werd de laatste 12 seizoenen, 11 x kampioen van Griekenland en heeft al diverse seizoenen indruk gemaakt in de Champions League.

    De 5-1 nederlaag tegen FC Utrecht is ook weinig verbazingwekkend gezien de spelers die FC Utrecht heeft aangetrokken.

    Een kenner ligt niet wakker van deze uitslagen tegen ploegen die meer dan een maatje te groot zijn. Hij weet dat de waarde van een voorbereiding in hele andere zaken is gelegen. Een voorbereiding is bedoelt om een nieuw elftal ingespeeld te laten raken zodat er in de competitie geoogst kan worden.

    FC Zwolle is onmiskenbaar een subtopper in de Jupiler League. De doelstelling voor dit seizoen is eindigen bij de eerste 5. De trainer zelf legt de lat nog wat hoger voor zichzelf neer door te gaan voor een plek bij de eerste 3.

    Op dit moment is dat geen sinecure omdat de oefenwedstrijden ons hebben geleerd dat er nog een boel werk te verzetten is. De voorbereiding duurt echter nog 3 weken.

    FC Zwolle wil binnen drie jaar uitgroeien tot een structurele middenmoter in de Eredivisie. Ik plaats echter vraagtekens bij de haalbaarheid van deze ambitie. Er is een tekort op de begroting van 700.000 euro. Dat is opvallend gezien alle positieve berichten vanuit de organisatie over commerciële groei en categorie 1. Dat is logisch gezien de aard en inhoud van de contracten die onder het voormalige bestuur zijn afgesloten voor de bouw en exploitatie van het nieuwe stadion. Het nieuwe stadion is daardoor niet het middel dat FC Zwolle nieuwe mogelijkheden biedt. Kwaliteit kost geld. Waar andere ploegen spelers kunnen aantrekken buiten het spelersbudget om, zijn die in Zwolle niet te bekennen.

    Nee, enkele Zwolse sponsoren voelen zich op hun pik getrapt omdat het nieuwe bestuur Jan Everse in ere heeft hersteld. Hiermee wordt ook duidelijk dat sommige Zwolse sponsoren drukker zijn met andere dingen dan het clubbelang. Het is immers triest dat een sponsor die FC Zwolle een warm hart toedraagt, zoveel plezier beleeft aan nederlagen aan de voorbereiding. Alsof dat zou aantonen dat Jan Everse er niets van kan en hijzelf voetbalverstand heeft.

    De realiteit is dat het nieuwe bestuur een erfenis heeft gekregen van het oude bestuur:
    -een negatief eigen vermogen;
    – een stadion dat meer kost dan dat het wat oplevert;
    -een verdeelde organisatie;
    -een begroting die niet sluitend is (700.000 euro tekort op een begroting van 3.800.000 euro).

    Juist deze erfenis versombert het toekomstperspectief van FC Zwolle. Toch beleven sommige mensen hier kennelijk veel lol aan.

  11. @Natascha

    Ik hou mijn hart vast als mensen straks worden geconfronteerd met de aard en omvang van de erfenis van het voormalige bestuur.

    Grote sponsoren die hun zakken hebben gevuld bij de bouw van het stadion. Die dezelfde club echter als een baksteen laten vallen als de buit binnen is (Scheffer Groep) of er een bestuurswisseling plaatsvindt (Zoranet).

    Sommige sponsoren laten zich leiden door persoonlijke antipathie t.o.v. de trainer in plaats van clubliefde.

    Laat ze lekker huilen met de wolven in het bos. Alsof een andere trainer in deze situatie met deze middelen er meer van kan maken…

  12. t’Ja, natuurlijk had Zwolle, na 1 week in training, al moeten winnen van Twente.Uiteraard verwachten we dat ze winnen, van de Griekse topploeg, en ach Utrecht, die reeds enkele weken langer in training is, hadden wij na twee weken training ook aan de kant moeten zetten. Makkelijk zat. Je bent voetballer of niet…………….
    Volgens mij zijn het OEFEN wedstrijden, na deze week, zal er een heel ander Zwolle staan. We zullen zien wie het laatst lacht.
    Ik zit straks weer hoog en droog op de tribune, te genieten van onze FC. Ook in de nacompetitie, mei 2010

  13. @HaJeEn

    Verschil in intrinsieke motivatie tussen sommige sponsoren en supporters komt weer duidelijk naar voren. De eersten komt alleen als trainer en bestuur in hun straatje passen en de laatsten zitten er altijd als hun cluppie speelt.

    Op het veld is misschien nog het nodige werk te verrichten, maar de grootste progressie dient nog altijd buiten het veld te worden geboekt.

  14. @ElRey,
    Mee eens.
    Maar sommigen hebben alleen afbrekende kritieken.
    Met zelfreflectie opbouwende kritieken bereik je meer.
    Ik denk dat ik een van de supporters ben die aan het eind lacht.

  15. @HaJeEn

    Je kunt niet altijd winnen hé? 😉

    We hoeven ons ook niet te laten leiden door dat gejengel van een aantal kinderachtige figuren die hun zin niet hebben gekregen. Totaal verblind door frustratie en rancune. Die hebben gewoon plezier als ze weer voer hebben om FC Zwolle de grond in te trappen. Nou dat volk, ben je beter kwijt dan rijk.

    Ik zie ook wel dat er nog genoeg werk aan de winkel is. Dat is echter logisch want je bent nog maar 2 weken in training en je speelt tegen ploegen die feiloos de beperkingen bloot leggen.

    We hebben echter nog 3 weken te gaan en ik heb er het volste vertrouwen in dat FC Zwolle ook dit seizoen wel bovenin meedraait. Ik geniet nu al van zo’n Danny Schreurs. Kampioen worden zou mooi zijn, maar daar is FC Zwolle nog lang niet klaar voor en een dergelijke verwachting is ook irreëel.

  16. @Natascha

    De huidige stand van zaken bij FC Zwolle is eerder zorgwekkend dan lachwekkend. Betaald voetbal draait op centjes hé!

    Dus er moet nog het nodige gebeuren/veranderen zodat iedereen aan het eind kan lachen. Deze verdeeldheid voegt ook niets toe. Daarmee schakelen we onszelf wel weer uit.

  17. @ ElrRey,
    Over het vertoonde spel van de drie gespeelde oefenwedstrijden kan ik geen oordeel geven. Vacantie. Ik heb alles van de mij bekende sites en oog verslagen van mij bekende bezoekers. Wel heb ik vaker oefen wedstrijden bezocht, maar vaak werd ik terleurgesteld. Uiteraard vinden er tijdens de wedstrijd mooie spelmomenten plaats, maar vaak wordt er ingehouden gespeeld. De oefenwedstrijd mentaliteit, is anders dan een competietie of bekerwedstrijd.
    Zo te lezen op de diverse forums en blogs, moet er naast het zoeken naar de juiste spits, nieuwe sponsoren, bestuurlijk ook nog het een en ander gebeuren. Ik hoop dat jij mij na volgende week een keer wilt bijpraten. Alhoewel jou blog (van V) verhaal m.i. wel aardig duidelijk is.
    We hebben het al eerder gehad over optimale communicatie.
    Inderdaad, het bestuur heeft ook nog enkele weken, laten wij hun veel wijsheid wensen. Ik geniet nog even van een welverdiende vacantie en hef het glas op de FC.

  18. @HaJeEn

    De prioriteiten zijn in ieder geval helder. Zowel op het veld als buiten het veld.

    Ik ben erg benieuwd of deze met ratio of emotie/onderbuik worden opgepakt.

    Het is jammer dat een mooie club als FC Zwolle maar niet tot volle wasdom komt. Er lijkt voorlopig weinig te zijn geleerd van de lessen uit het nabije en verre verleden. Terwijl er zoveel leergeld is betaald.

    Ik spreek je volgende week op de open dag. Fijne vakantie nog!

Reacties zijn gesloten.