Het weekendweer: Vriendelijk met zondagochtend kans op wat regen

Het Engelse Werk
Foto: Ank Pot

Zaterdagochtend hangen er misschien mistbanken in Zwolle en omgeving. Deze maken plaats voor een afwisseling van zon en wolkenveldjes, die voor een vriendelijk weertype zorgen. Regen staat zaterdag niet op het programma en de zuidwestenwind is over het algemeen zwak.

’s Morgens wijst de thermometer ongeveer 11 graden aan, het maximum in de middag is 20 graden, midden in de stad mogelijk nog een bonusgraadje meer. ’s Middags neemt de bewolking toe. Uit het westen nadert een storing, die in de nacht naar zondag al wat gedruppel kan brengen in Zwolle.

Zondag hebben we in de eerste helft van de ochtend kans op een beetje regen. De meeste neerslag gaat noordelijk van Zwolle langs en voor het middaguur wordt het alweer droog. De wolken zijn zondag een blijvertje, toch wringt de zon zich er geregeld doorheen. Geholpen door een zuidwestelijke tot zuidelijke wind loopt de temperatuur lekker op: 23 graden in de middag is gewoon warm voor de eerste dag van oktober.

Maandag lijkt evenmin op een herfstdag. Na een zachte nacht is ’s middags ongeveer 23 graden te verwachten. Vermoedelijk wel onder veel wolkenvelden. Een warme en droge dag met een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Dinsdag krijgt Zwolle bezoek van een actieve storing met regen en een stevige westenwind. Bij een maximumtemperatuur van zo’n 18 graden is dat een eerste speldenprik van de herfst.

Foto 1
Het Engelse Werk - Foto: Ank Pot
Het Engelse Werk
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)