Fietser en bromfietser gewond bij aanrijding

Foto van auteur

Maandagmiddag omstreeks 12.15 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Oude Meppelerweg, Kranenburgweg, Haesterveerweg en Rechterland, tussen een bromfiets en fiets. De bromfietser, 18 jaar uit Zwolle, en de fietster, 16 jaar uit Dalfsen, kwamen vanuit de richting Haesterveerweg. Tijdens het oversteken hadden beiden groen licht en staken de kruising over. Vervolgens haalde de bromfietser de fietster in waarbij de fietster plotseling met haar fiets naar links ging.

De fietser en bromfietser kwamen met elkaar in botsing, draaiden beide om hun as en kwamen op de grond terecht. Beide raakte gewond, de fietster had rugklachten en een verwonding aan haar hand en de bromfietser had een gekneusde knie en hand. Beiden werden behandeld aan hun verwondingen in het Sophiaziekenhuis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Fietser en bromfietser gewond bij aanrijding”

 1. Afgelopen donderdag, tijdens die storm, op hetzelfde kruispunt een ongeluk tussen eveneens een fietster en een scooter. De fietster (met groen licht) kwam uit de Haersterveerweg, stak de kruising schuin over, en vanuit het noorden kwam een scooter in volle vaart aanrijden, hij had immers ook groen. De frontale aanrijding betekende gelukkig weinig lichamelijk letsel, bahalve indrukwekkende blauwe plekken. De fiets was dermate verbogen (niet alleen het voorwiel wokkel, voorvork dubbel, maar ook frame krom) dat die als schroot verder mag, de scooter had schade aan de kappen etc.

  Uberhaupt valt me op dat er vaak ongelukken gebeuren op de kruisingen van het fietspad langs de kranenburgweg. Dat begint bij Van der Valk, dan de rotonde t.h.v. de Bergkloosterweg, vervolgens bij de kruising Camperbeeklaan, de uitrit van de Schrevenweg, en dan dus de kruising van het Rechterland.

  Ik kom dagelijks twee keer langs dit fietspad, en kom per jaar enkele keren een ongeluk tegen wat net is gebeurd. Vaak politie erbij, knipperlichten, je kent het wel.

  Vaak betreft het een auto/fiets aanrijding. Heb het zelf tweemaal gehad in de tien jaar dat ik hier rijdt. Auto’s staan vaak op het fietspad, wachtend tot ze de rotonde op kunnen, of trekken op of rijden door zonder te kijken. Toch staan er heus wel borden en haaientanden die de auto waarschuwen dat de fiets in de voorrang is….

  Goed uitkijken en voorzichtig rijden hier dus!!
  Groet van Quest106 (ja, da’s het framenummer van mijn fiets)

Reacties zijn gesloten.