Het weer: Broeierig, buien op komst

Wijde Aa
Foto: Ank Pot

Donderdagochtend schijnt de zon op Zwolle, nog even weinig gehinderd door wolken. In het buitengebied hangen in alle vroegte enkele mistbanken. Van het zuidwesten uit komen ’s morgens op hoogte sluierwolken binnen. Deze lopen vooruit op een wolkengebied met buien.

In Zwolle stijgt de kans op een bui vanaf het middaguur. Misschien onweert het. Ook in de avond en nacht ligt de stad onder veel bewolking waar nog steeds een bui in kan zitten. De zwakke tot matige wind komt uit de zuidhoek. Het warmt donderdag op van 14 graden naar een maximum van ongeveer 26 graden tegen de middag. Het is broeierig.

De nacht van donderdag naar vrijdag is van de klefste soort, door een minimumtemperatuur van maar liefst 20 graden en veel vocht in de lucht. Vrijdagochtend trekt al vroeg een front over met daarachter de al eerder aangekondigde koelere lucht. De kans op een bui, met of zonder onweer, is groot. Bij de frontpassage ’s morgens draait de wind en komt dan uit het noordwesten.

Vrijdag zitten achter het front ook nog buien. De maximumtemperatuur is ongeveer 20 graden, een heel verschil met de afgelopen warme dagen. Het weer is onbetrouwbaar, met vrijdagmiddag en -avond de hoogste buienkans.

Zaterdag en zondag breekt de zon tussen de wolken door. De wind is matig, kracht 3, en zit in de zuidwesthoek. Maar de aangevoerde lucht komt met een grote bocht over de Britse Eilanden uit het koele noorden. De temperatuur overdag is zaterdag 20 graden, zondag zitten we daar vermoedelijk zelfs nog iets onder. Op beide dagen van het weekend is er vooral ’s middags kans op een bui in Zwolle.

Foto 1
Wijde Aa - Foto: Ank Pot
Wijde Aa
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)