Sterren kijken in Park de Wezenlanden

Foto van auteur

Zwolle – Een bijzonder tafereel in Park de Wezenlanden dinsdagavond. Wat was er te zien, en wat vloog er door de lucht ? Acht mega sterrenkijkers stonden in het park opgesteld om met eventuele belangstellenden vanaf die locatie sterren te kijken. Dat kon ook op deze mooie zomeravond. De animo was groot!

sterrenkijken_280709_weblogzwolle.jpg

Zeker honderd Zwollenaren waren op de sterrenkijkavond afgekomen. Assendorper Emiel Veldhuis was verantwoordelijk voor dit opmerkelijke initiatief. Hij kreeg vele verzoeken om eens vanaf zijn balkonnetje in Assendorp door zijn telescoop naar de sterren te mogen kijken. Aangezien Veldhuis lid is van de Zwolse vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Thales, kwam hij op het idee om mede hobbyisten op te trommelen voor een kijkavond voor een breder publiek. Rond 22.45 uur waren er nog steeds ongeveer 70 belangstellenden op het manifestatieterrein om van de sterren te genieten. Agenten van de politie IJssellland nam ook een kijkje. Bij elke sterrenkijker stond een lid van Thales om meer over de sterren, de kraters en sterrennevels te vertellen. De activiteit lijkt voor herhaling vatbaar!

img_5388.jpg

img_5403.jpg

img_5404.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Sterren kijken in Park de Wezenlanden”

 1. Dit heb ik dus gemist! He bah wat balen! 🙁 Net nu het deze week Space Week is op Geographic Channel en ik een avondje aan het bankhangen was. Ook zou ik als fotograaf ooit eens mijn 5D Mark II op een telescoop willen monteren om foto’s te maken. Ik blijf persoonlijk graag op de hoogte van een volgende keer!

 2. Het is leuk dat Weblog Zwolle hier over post als het gebeurt is, zouden jullie het ook kunnen aangeven als er dit soort dingen te wachten staan? Want dan hadden er misschien honderden ipv honderd gekomen. Slechts een voorstel, want lees wel vaker dingen waarvan ik zoiets heb, had ik het maar geweten.

  ============

  Soms zijn er zaken of activiteiten die op korte termijn op je (redactie-) pad komen. Toch vindt dat steeds minder plaats. Organisaties weten Weblog Zwolle momenteel goed te vinden (zie onze online-agenda). In dit geval zijn we niet door deze organisatie benaderd geweest.

  Redactie Weblog Zwolle

 3. Cool idd! kan mijn sterrenkijkertje niet tegen op… jammer dat ik het heb gemist! De maan stond gister ook goed zichtbaar en laag aan de hemel 🙂

 4. @ redactie:

  Suggestietje: De rubriek Wat is er te doen? kan misschien ook wat prominenter, of met een button bovenin beeld. Je ziet hem nu heel makkelijk over het hoofd onder alle advertenties in een onopvallende kleur, terwijl het bijhouden vast veel tijd kost.

 5. bericht vooraf
  Aan al degenen die het deze keer gemist hebben:
  Niet erg, we doen dit vaker. En bovendien waren de omstandigheden niet helemaal super (wat bewolking en nog vrij lang licht). De aankondigingen hebben in wat kranten gestaan en er zijn flyers verspreid. De komende malen zullen we het hier ook op weblog Zwolle zetten zoals is gevraagd, en natuurlijk op onze website http://www.vws-thales.nl

Reacties zijn gesloten.