Het weer: Flauw zonnetje achter veel wolken

Padel Zwolle - Middelweg
Foto: Ank Pot

Maandag blijft het bij een zonnetje dat mondjesmaat door alle wolkensluiers heen prikt. Vooral in de ochtend kan een drup regen vallen uit de wolken, verder naar het noorden loop je meer kans om nat te worden. De wolken horen bij een zwak front waar geen vaart in zit.

De wind aan de grond blijft ook binnen de perken. Hij komt uit het westen met kracht 3. ’s Morgens vroeg kun je het met 16 graden niet koud noemen. In de middag stijgt het kwik richting 20 graden, wat warmer is dan je begin oktober mag verwachten. Ongeveer die middagtemperatuur houden we vast tot en met woensdag.

In de nacht naar dinsdag valt de wind weg. Mist kan ontstaan, die dinsdagochtend ook nog voor slecht zicht kan zorgen. De grootste mistkans heeft de zuidelijke helft van het land volgens de huidige berekeningen.

Een hogedrukgebied boven de Alpen beschermt onze omgeving voorlopig tegen actieve storingen. Woensdag later op de dag weet eentje vanuit het noordwesten door te dringen tot onze omgeving. Dat geeft regen en is de aanvang van een wisselvallige en koele tweede helft van de week in Zwolle.

Foto 1
Padel Zwolle - Middelweg - Foto: Ank Pot
Padel Zwolle - Middelweg
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)