Zwolse Zomerkermis; een vermakelijk familie uitstapje

Foto van auteur

Zwolle – Van 14 t/m 23 augustus kunt u weer genieten van de Zwolse Zomerkermis in de binnenstad van Zwolle. Het kermisprojectteam, met vertegenwoordigers van ondernemers, inwoners, kermisexploitanten, politie en gemeente, heeft haar best gedaan om een gevarieerde kermis op te zetten met voor ieder wat wils. Uiteraard zitten daar weer een aantal spectaculaire attracties bij.

kermis_by_night.jpg

Het kermisparcours heeft dit jaar ruim vijftig attracties en loopt vanaf de Korte Ademhalingsteeg, via het Grote Kerkplein, Luttekestraat, Grote Markt en Melkmarkt en mondt uit bij het Rodetorenplein. Naast de kinderattracties en kramen met lekkernijen is het kermisprojectteam erin geslaagd een aantal nieuwe, bijzondere attracties neer te zetten. Zo kunt u genieten van Het Beest, een spectaculair, prehistorisch monster waarin u door de ingewanden kunt dwalen. Een andere publiekstrekker is de Maxximum Booster, een attractie waarbij u veertig meter de lucht in geschoten wordt; een must voor de ware sensatieliefhebber!

Wilt u het liever wat rustiger aan doen, dan kunt u er ook voor kiezen om plaats te nemen in de kermistrein, genaamd “Zwolse Kermisexpress”. Een unieke attractie voor jong en oud. De Zwolse Kermisexpress start en eindigt bij parkeerterrein Noordereiland. U kunt desgewenst bij verschillende haltes onderweg in- en uitstappen. De Zwolse Kermisexpress rijdt gedurende de kermis tussen 13.00 en 19.00 uur, een speciaal parcours door de binnenstad en over het kermisterrein en kost € 1,- per persoon.Maak van uw kermisbezoek een vermakelijk uitstapje voor het hele gezin. Combineer een dagje naar de Zwolse Zomerkermis met een dagje winkelen in de prachtige binnenstad. Of geniet van een lekker drankje en hapje op gezellige terrassen rondom het kermisterrein. In de week voorafgaand aan de kermis wordt de kermiskrant verspreid in Zwolle en omgeving. Daarnaast kunt u ook terecht op de speciale kermispagina van de gemeente Zwolle op www.zomerkermis.zwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Zwolse Zomerkermis; een vermakelijk familie uitstapje”

 1. Zoals gewoonlijk is de Zwolse zomerkermis niet echt een topper. Veelal hetzelfde als voorgaande jaren en echte spectaculaire nieuwe attracties blijven achterwege.

  Het beest is een soort lopend spookhuis wat meer op een doolhof lijkt met een paar live acts erin.

  Maxximum Booster, een attractie waarbij u veertig meter de lucht in geschoten wordt; een must voor de ware sensatieliefhebber!

  Bij deze attractie wordt je niet de lucht ingeschoten.. hij is net zoals de normale booster. 1 grote draaiarm met aan beide kanten een bankje… deze begint met grote snelheden te draaien de lucht in.

 2. anders reageer je niet? door de kermis komt er wel geld in de kas van de gemeente.. en tsja je kan helaas niet mee doen als je armoedig bent.. kan je ook niks aan doen

 3. Van armoedigheid heb ik gelukkig niet zoveel last, meer van gezelligheid.

  De kermis trekt ieder jaar weer mensen aan die een feest voor het oog zijn en je doen schaterlachen. Wat een spul loopt daar toch rond !!!

Reacties zijn gesloten.