Tentoonstelling De Vredesfabriek

Foto van auteur

Zwolle – De Vredesfabriek is een interactieve tentoonstelling die van 21 september tot en met 29 november 2009 in het Stedelijk Museum Zwolle gehouden wordt. In deze fabriek staan 15 machines die de bezoekers moeten bedienen. De bezoekers produceren zo als het ware vrede en vrijheid. Maar zij zullen er al doende ook achter komen dat vrijheid gebonden is aan regels, dat tolerantie grenzen heeft en dat conflicten op verschillende manieren kunnen worden opgelost.

In deze interactieve tentoonstelling kunnen kinderen, jongeren, maar ook volwassenen ervaren hoe tolerant en vredelievend zij zijn. Bovendien wordt duidelijk dat tolerantie grenzen heeft en vrijheid aan regels gebonden moet zijn. Voor een bezoek aan deze tentoonstelling krijgen de basisscholen, maar ook de scholen voor voortgezet onderwijs te zijner tijd een uitnodiging.

Basisonderwijs
Jongeren (13 t/m 18 jaar)
Kinderen (t/m 12 jaar)
Volwassenen
Voortgezet onderwijs

Melkmarkt 41
(2e verdieping van de nieuwbouw van het museum)
Zwolle – Overijssel

Open: 10.00 – 17.00 uur zondags van 13.00 – 17.00 uur

Telefoon: 038 4214650

Website: http://stedelijkmuseumzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Tentoonstelling De Vredesfabriek”

  1. Slecht doel ook….vrede.

    Misschien mag je wel een sessie mee Henri:

    In deze interactieve tentoonstelling kunnen kinderen, jongeren, maar ook volwassenen ervaren hoe tolerant en vredelievend zij zijn. Bovendien wordt duidelijk dat tolerantie grenzen heeft en vrijheid aan regels gebonden moet zijn. Voor een bezoek aan deze tentoonstelling krijgen de basisscholen, maar ook de scholen voor voortgezet onderwijs te zijner tijd een uitnodiging.

  2. ik heb het al vaker gevraagd bij reacties op deze site, krijg alleen nooit antwoord. Probeer ’t toch nog eens: Henri, leg een uit? Waarom geldverspilling?

Reacties zijn gesloten.