Rijkswaterstaat verhardt bermen N35

Foto van auteur

Zwolle – Rijkswaterstaat gaat tussen maandag 17 augustus en donderdag 27 augustus in de avond en nacht de bermen verharden van gedeelten van de rijksweg N35. Rijkswaterstaat legt een 80 centimeter brede verharding van grasbetonsteen aan in de bermen. De bermverharding heeft tot doel om de verkeersveiligheid te verhogen.  

Voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers sluit Rijkswaterstaat tijdens de werkzaamheden de weggedeelten af voor al het verkeer. De parallelwegen blijven beschikbaar voor aanwonenden. Rijkswaterstaat stelt omleidingsroutes in. Omwonenden en bedrijven worden middels een brief over de werkzaamheden en omleidingsroutes geïnformeerd.

De bermverharding van de N35 vindt plaats tussen Zwolle (kruispunt Oldeneelallee) en Raalte (kruispunt Bos) in beide richtingen. Deze werkzaamheden vinden daar plaats van maandagavond 24 augustus tot donderdagochtend 27 augustus. Rijkswaterstaat sluit de N35 iedere avond en nacht gedurende deze periode af van 19.00 tot 06.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden op de N35 leidt Rijkswaterstaat het verkeer tussen Zwolle en Raalte/Almelo om via N337 richting Wijhe en de N756 richting Raalte (vice versa). Omleidingroutes staan ter plaatse met gele borden aangegeven. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd.

Rijkswaterstaat probeert de werkzaamheden zo te plannen en te organiseren dat de hinder voor de weggebruikers en omgeving zo minimaal mogelijk is. Toch is enige overlast niet te voorkomen.